·88 syf.·
2019 18. kitabı
Geçmişten peşimize takılan anıları, bugünkü bilinçle izlediğimiz zaman yaşanan olayların, yapılan konuşmaların aslında ne kadar önemli ya da ne kadar önemsiz olduğunu fark ettiğimiz bir an gibi bir his bu kitap. Çocukluğumuzda anlamlandıramadığımız şeylerin bugün için basit bir çözümü olabilir ama o zamanlarda bunlar soru işaretlerinden ibaretti. Belki kitabın çocuk karakteri olan Edgar'ın sırrı kadar büyük bir sırra ortak olmamışızdır ama mini mini soru işaretleriniz oluşmuş ve zamanın getirdiği tecrübe ve bilgilerle çözüme ulaşmıştır. Kitapta ise Edgar'ın kafasında kocaman bir soru işareti vardır. Bir çocuğun dünyasından bu soru işaretine bakmak ve Edgar'ın çözümü bulmaya giderken ki ruh halini Zweig'ın kelimeleriyle okumak isteyenlere şimdiden iyi okumalar..
Yakıcı SırStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202551,3bin okunma
Sürükleyici bir kitap olsa da beklediğim gibi değildi, çocuğun çocuk olmadığını hissettim okurken. Hoş, bana da yaz deseler çocuk zihniyle yazamam tabii ama Zweig’dan beklentim çok yüksekti sanırım.
Büşra AYVAZOĞLU
Zweig eserlerinde soyut bir duyguyu somutlaştırıp önümüze sunuyor, ben de çocuk zihninden çok o somutlaşan merak duygusunu hissettim kitapda.. Dili kullanış şekline çok dikkat etmedim sanırım, okurken bizim varlığını bilip sezdiğimiz şeylerin bir çocuk için bilinememesini yeterli görerek olayı kabul edip geçmişim.