Cem

, bir kitap okudu
2019 27. kitabı
William Faulkner
8/10 · 85 okunma
İncelemenizi -şayet düşünürseniz- merakla bekliyor olacağım hocam. Keyifli okumalar :)
Kesinlikle yazacağım ama sene başından beri okuduğum bütün faulkner kitaplarının hiç birisi beni bu kadar yormadı. Çok yoruldum, çeviriyi çok beğendim, dilini yine çok beğendim ama anladığımı kesinlikle söyleyemem. Benim edebiyat okuma çizgimin bence üzerinde bir kitap bu. Abşalom Abşalom'u okumam bundan sonra zor gibi.
Cok zor bi kitap. Nasil ilerliyor?
Önceki 2 yanıtı göster
Yanılmıyorsam yazarın sadece Ses ve Öfke adlı kitabını okumuşsunuz. Köy'ü okumak iyi bir seçim değil, gerçekten ağır bir anlatımı var ve ayrıca Türkçeye çevrilmeyen iki kitapla beraber bir üçlemenin parçası aslında. Bu kitabını bence yazarın diğer eserlerini okuyanlar okumalı, bu benim görüşüm. Ses ve Öfke de bu anlamda iyi bir seçim değil aslında. Bence tek kitap okunacaksa ya da yazarınses ve öfke, döşeğimde ölürken gibi eserleri okunmuşsa mutlaka Ağustos Işığı okunmalı çünkü hem muazzam güzellikte bir eser hem de klasik anlatılarak daha yakın bir duruşu var, ancak bunu elbette daha Abşalom Abşalom adlı kitabını okumadığım için söylüyorum, edebi anlamda en büyük başarısı bu kitap kabul ediliyor çünkü. Eğer bu tadı bir öykü kitabıyla yakalamak istiyorsanız Kırmızı Yapraklar adlı toplama öykü kitabını seçin.
1 yanıtı göster