2019 70. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2019 16:25
Mevzuya direk dalıyorum. Hüseyin Nihal Atsız’ın hayatı yaşadıkları, çevresi, duyduğu haksızlıklar, davaları, duruşmaları, Dergileri, MHP’ye ve Alparslan Türkeş’e başta destek sonra iplerinin kopması, 1944 olayları.. Bunlar her Atsız’ı anlatan kitaplar da hemen hemen bulabileceğiniz şeyler ama bu kitapta Atsız’ın bilim adamlığına değinilmiş. Atsız’ın ölümsüz bıraktığı o araştırmalarına tek tek hemde değinilmiş. Muazzam şekilde beğendim. Bunun yanında diğer Atsız’ı anlatan kitaplarda bulamayacağınız Atsız’ın şiirleri hakkında ilk önce şiir sırası, şiirin dışı, şiir kadrosu, vezin, nazım şekli, kafiyelerine ve şiirin iç yapısına tek tek bakılmış. Bunu inanılmaz sevdim. Ha bir Romanlarını ve Hikayelerini hem özetleme hem inceleme yapılmış şekilde kitabın sonuna doğru bizleri karşılıyor. Kitabın sonunda Atsız’ın fikirlerine yer veriliyor. Bunlardan bazılarını şöyle; Türk, Türkçülük, Irkçılık, Turancılık, Tarih Anlayışı, Askeri Ordu, Din- Yobazlık, Ahlak, İktisat- Köycülük, Atatürk- Cumhuriyet, Komünizm- Sosyalizm, Bölücülük - kürtçülük gibi.. Sonuç olarak insanlık tarihinin 1905-1975 yılları arasında Nihâl Atsız adlı bir er yaşadı.
Atsız: Türkçülüğün Mistik ÖnderiAhmet Bican Ercilasun · Panama Yayıncılık · 2018141 okunma
Öyle anlattın ki okuyacağız artık 🙂