Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Gönderi

18 Mayıs 1944 - Kırım Tatar Sürgünü Anısına
Kırım Türklerinin artık talepkâr olmayı bir yana bırakarak, 1964 yılından sonra hükumetin kendilerine uyguladığı milli politikaya karşı eleştirel yaklaşımlarda bulundukları görülmektedir. Üstelik dilekçelerde daha sert ibareler kullanılarak Sovyet devletinin 1944’te Kırım Türklerinin tamamının sürgün edilmesi jenocit (toplu katliam) olarak ifade edilmektedir.
Kazım Mirşan
Kazım Mirşan
- Kırım Türklerinin Sürgünü ve Milli Mücadele Hareketi 1944-1990, s.15
··
2 görüntüleme
barış okurunun profil resmi
hıyarın önde gideni Stalin'in halt yemesi sonucu "vatana ihanet suçuyla" eşleri bizzat cephede olan kadınları, çocukları bir gecede koyun istifi tren vagonlarına koyup sürgün ettiler, çogu zaten açlıktan ve susuzluktan yolda öldü, yaşayabilenleri de sürgün sonrası köle gibi orada burada yok pahasına çalıştılar, bir de mavi alay olayı vardır ki o da bizim en büyük günahımız, kendini nehre atarak intihar edenler aklıma geldikçe sinirlerim oynar. Çok çekti Kırım Türkleri, gerçek anlamda çok acı çektiler
Adem YEŞİL okurunun profil resmi
Hıyarın önde gideni dedin, canımı yedin Barış. Aklıma İlber Hoca geldi. :) Hıyarı bırak, hırsızın tekiydi ve tarihe o'da koskoca, temizlenemeyecek kara lekeler bıraktı.
Yorum yapabilmeniz için giriş yapmanız gerekmektedir.