Beden
·%77 (189/244 syf.)·
Bedene Veda* kitabı geçmişten günümüze beden algısından bedenin nasıl kullanıldığına, nasıl pazarlandığına ve hatta nasıl yok olduğuna dair muhteşem bir kitap. Kitabın güncel dünya ile yakından ilişkisi olması okura kendisini daha çok yakınlaştırırken akıllardaki soru işaretlerini her bölümde tek tek cevaplıyor. Kitap giriş, açılış, kaynakça ve teşekkürler kısımları hariç yedi ana bölümden oluşuyor ve her bölümü kendi alt başlıklarıyla detaylıca irdeleniyor. Aşağıda bölümleri alt başlıkları ile paylaştıktan sonra kitap hakkında daha detaylı bilgi sahibi olacaksınız: 1. Aksesuar beden: Bedeni üst-imlemek, bedene hakim olmak, transseksüelizm ya da cinselliksizlik, beden damgaları, body building, body art ve partner beden bölümün alt başlıklarıdır. 2. Benliğin farmakolojik üretimi: Ruh hali orgu, gündelik ruh halinin tıbbileştirilmesi ve benliğin farmakolojik üretimi bölümün alt başlıklarıdır. 3. Çocuk imalatı: Tıbbi yardımla üreme, arzulanmayan kadın: beden dışı gebelik, tıbben ıslak edilen kadın, kiralık rahim, erkek gebeliği, embriyonun icadı, hayata giriş sınavı, çocuk katli hakkı ve karar verilemeyen bölümün alt başlıklarıdır. 4. Yaşam bilimlerinin müsvedde bedeni: Dünya olarak enformasyon, genom projesi, genetik doğruculuk, canlının patentlenmesi, genetik kontrol, genetik mimarlık, klonlanma ya da ikiz insan ve hayvansal gen aktarımı bölümün alt başlıklarıdır. 5. Siber-uzayın fazladan bedeni: Dünyanın ikileşmesi, kimlik kısıtlamalarının sonu, dünyadan tasarruf etmek, sanal tanrı, bilişimsel benlik, yapay yaratıklar ve bilimkurgu bölümün alt başlıklarındandır. 6. Siber-cinsellik ya da bedensiz erotizm: Beden dışı bir erotizm, android aşkı ve siber-cinsellik ya da disketteki beden bölümün alt başlıklarındandır. 7. Fazlalık Beden: Yapay zeka ya da zekanın hileleri, bedenin itirazı, duyarlı ve zeki android, bilişim tutkusu, homo sicilium, siborg manifestosu ve bedenin sonu bölümün alt başlıklarındandır.
Bedene VedaDavid Le Breton · Sel Yayıncılık · 201660 okunma