···Okunma: 19 Mayıs 2019 20:11 #kitapyorum
#GAZİMUSTAFAKEMALATATÜRK
#ilberortaylı
#2019-43.kitap
#sayfasayısı 480
İlber hocamız tek kelimeyle harikulade bir eser sunmuş bizlere Beklediğim biyografi tarzı bir eserin böyle buram buram tarih kokması beni mest etti.oldukça objektif bir uslüp kullanılması da ayrıca mutlulugumuzu arttırdı.bu kutlu günümüzde böyle bir kitap için düşüncelerimizi aktarmak ta ayrı bir gurur oldu benim için.
Tarih bilgisini şuan kıyaslayabileceğimiz bir yazar yok ilber hoca karşısında sahsi fikrim tabi eskileri parantezde bırakıyorum.Kitap bana genel olarak akademik bir dille yazılmış hissiyatı verdi.Bir kitap daha fazla bilgiyle dolduralamazdı.Refet Bele beyden Kazım Karabekir paşaya kadar büyüklerimizin ki bunların arasında osmanlı şehzadeleri de mevcut ,süre gelen olaylar karşısındaki tutumlarını ve kaldıkları zorunlu haller karşısında ülkemiz toprakları için verdikleri mücadeleyi kâh kişisel olarak kâh gurup toplantılarında aldıkları kararları güzel bir dille okumaktayız.Yüce önderimizin de sanattan ülkenin eğitimine kadar ki birçok konudaki asıl fikir ve davranışlarını öğrenmekteyiz.Verilen bilgilerde kaynakların da dile getirilmesi tabii ki artı bir değer kısaca okuma listenize güvenle dahil edebileceginiz eser için söylencek çok şey olsa da kitapla ve esenlikle kalınız diyorum.Cumhuriyet tarihimizi öğrenmek adına muhteşem bir kitap sizleri bekliyor.