2019 22. kitabı
Okunma: 04 Haziran 2019 12:06
Nevzat başkomiseri konu alan Ahmet Ümit’in ikinci kitabı oldu bu gerçekten çok beğendim. Okurken çok üzüldüğüm gözlerimin yaşardığı yerler oldu. Şehrin bütün pisliklerini gözler önüne sermiş Ahmet Ümit kitabında aynı şekilde güzelliklerini de tabi. Rumlar’ın yada yahudilerin İstanbuldan zorla eziyet görülerek çıkarılmasına çok üzüldüm mesela. Her toplu çürük elmalar nasıl varsa çok iyi insanların da olduğunu açıkça belirtiyor yazar. Hükümetin insanları sonucunu hiç düşünmeden nasıl kışkırttığınıda. Aynı şekilde Gezi olaylarına da çok güzel değinmiş Ahmet Ümit. Benim şahsi görüşüm kitap tek kelime ile harika okunması gereken bir kitap. Kitabı okurken bir kurguyu değil ciddi anlamda yaşanmışlıkları gördüm. Bazen insan hayatı sadece yaşadığı çevreden ibaret sanıyor. Translar ile ilgili söylemleri dahi çok yerindeydi. İnsanlara gruplaştırmanın din dil ırk ayrımının sonuçlarının ne kadar kötü kırıcı üzücü olabileceğini çok güzel gözler önüne seriyor. Her açıdan zengin içeriğe sahip olduğunu düşündüğüm bir kitap.
Beyoğlu'nun En Güzel AbisiAhmet Ümit · Everest Yayınları · 201943,4bin okunma