Puan vermedi·224 syf.····Okunma: 27 Mayıs 2019 18:38 Tek istediği çok sevdiği boks kariyerini ilerletebilmek olan bir gencin hayatını anlatıyor bu kitap. Ana karakterimiz Malik, idealleri olan ama bir yandan da yoksullukla boğuşan bir genç. Hayat -hepimize yaptığı gibi- onun karşısına da bazı dönüm noktaları sunuyor ve Malik bu noktalardan geçtikçe hayatı sarpa sarmaya başlıyor. Çok genç yaşında ihanetle karşılaşıyor ve bu ihanet onu hiç de planlamadığı yollara sürüklüyor. Bundan sonra Malik hayatını intikam almaya adıyor.
Gelelim kitabın diline; öncelikle senaryo tekniği ile yazıldığı için çok fazla zaman sıçraması kullanılmış ve bu da anlatımı oldukça karışık hale getirmiş. Zamanlar arasında zikzaklar çizerek ilerliyorsunuz ve son sayfaya kadar hangi olayın diğerinden önce olduğunu anlamak tam mümkün olmuyor. Kitap bu yanı ile okuru biraz zorluyor.
Zaman sıçramaları dışında dili oldukça akıcı; kısa cümleler ve çok çok yoğun olmayan betimelemeler sayesinde hızlı okunan bir yapısı var. Hatta bir akşamda okumak bile mümkün olabilir. Genel olarak günlük konuşma dili kullanılmış. Çok fazla karakter olmaması da hızlı okunmayı sağlayan etkilerden biri.
Kitabın son kısmında, AIDS ve uyuşturucu bağımlılığı hakkında çeşitli bilgiler içeren bir bölüm var; başarılı bir sosyal farkındalık çalışması olmuş. Umarım genç arkadaşlarımız için faydalı bir kısım olur.
Sevgiler.