2019 3. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2019 13:19
Namaz Kitabı Hasan Yavaş Hakikat kitabevi Selamün Aleyküm Canlar. Kitap ilmihal bilgilerinden oluşuyor ve dokuz kısıma ayrılmış. Her Müslümanın bilmesi gereken bilgiler içeriyor. Namazı ana konu edinen kitap bunun yanında birçok bilinmesi lüzumlu olan temel dinî bilgileri de anlatıyor. Peki kitaptan ne öğrendik. Kitap bize diyor ki: Namaz dinin direğidir. Namazını kılan dinin direğini dikmiş olur, namazını kılmayan da dinin direğini yıkmış olur. Hakikatine(Tadili erkana uyularak, rükünlerin hakkını vererek, huşu ile kılınan namaz.) erilerek kılınan namaz insanı her türlü kötülükten alıkoyar. Dünya ve ahiret işlerini düzenler iki dünyada da kurtulurşa ulaştırır. Namaz kılmamak ise Müslüman için hem büyük günahtır ve hemde iman ile küfür arasında namaz vardır. Yani müslüman ile kafiri ayıran şey namaz ibadetidir. Tek cümle ile özetlersek. Müslüman namazsız olmaz diyor kitap bize. Anlatım oldukça sade ve net. Eksi olan kısımlar da gözümden kaçmadı tabi. Örneğin, kaza namazları bulunan bir kimsenin, namazların sünnetini kazaya niyet etmesinden bahsedilmiş. Oysa sünneti kazaya niyet etmek yoktur. Bir namaza iki niyet olmaz. Kaza namazları bulunan kimse eğer şafi mezhebinde ise sünnetleri kılmaz ve onun yerine geçmiş kaza namazına niyet eder ve öylece kılar. Hem sünnete hem de kazaya niyet yoktur. Diğer mezheplerde ise hem sünneti kılar ve ayrıca kaza namazları kılınır. Bunun dışında gayet faydalı buldum kitabı. Bu inceliklere dikkat ederek okunmasında sakınca görmüyorum. İlk defa ilmihal bilgisi okuyacak olanlara tavsiye etmem. Onun yerine hiç şüphe etmeden okuyacakları güvenilir bir kaynaktan okumaları daha uygun olacaktır. Mesela:  Büyük İslam İlmihali gönül rahatlığı ile okunabilir. Bir dahaki incelemede buluşmak üzere Canlar. İyi okumalar dilerim.
Namaz KitabıHasan Yavaş · Hakikat Kitabevi · 2014163 okunma