·102 syf.····Okunma: 14 Haziran 2019 23:19 Anne oğul ve toplum trajedisi baş karakterimiz Hasan 9 yaşında annesini öldürür, hasanın annesi esme köyün yiğit delikanlısı abbasa sevdalıdır fakat köyün başka bir delikanlısı halim esme yi zorla kaçırıp ona sahip olur ve onunla evlenir bu olaylar üzerine başka şeyler de olur ve abbas hapse girer ve tam 11 sene sonra hapisten çıkar abbas çıktığında esme halimle evlidir ve bir çocukları vardır hasan vardır. Kitap aslında toplum baskısının ne kadar ciddi bir şey olduğu toplum baskısı dediğimiz şeyin insanları bırakın küçücük bir çocuğun üzerinde ne gibi etkilerin görüldüğü olabileceği anlamında da çok ciddi dersler verir. Anadolu halkının, kan davasına bakış açısının geleneklerini göreneklerini şuan kulağa çok komik gelsede batıl inanç dediğimiz şeylerin ne kadar aslında içimize işlediğinden bahseder
Yılanı öldürseler gerçek bir anadolu romanıdır kitap çok hızlı okunan ki Yaşar Kemal'in kalemi nin özelliklerinden biri de budur çok akıcı çok akışkan betimlemeriyle gerçekten anlatıldığı olayın essafını da cok iyi anlatan ve insanın okurken içine girmesini orada olmasını sağlayan da bi kalemi olduğu için çok çabuk bitiyor eğer Yaşar Kemal ile henüz tanışmadıysanız Bu kitap iyi bir seçim olabilir hem hızlı okunması hem gercekten çok akıcı olması duru bir dille yazılması Yaşar Kemal e olan iştahınızı da kabartıp daha sonra diğer eserlerini de okumanıza vesile de olabilir. Yaşar Kemal okumaya devam edeceğim incelememi şöyle bitirmek istiyorum bol bol okuyacağımız birbirimizi anlayacağımız daha güzel bir dünyanın mümkün olabildiği günler diliyorum.