2019 23. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2019 01:00
Üç kitaptan oluşan serinin ilk kitabı olan Dönüş, bu zamana kadar okuduğum en iyi hikayesi olan bir bilim kurguydu. Kurgu 'Büyük Ev' diye tabir edilen bir evde başlıyor. Arkadaş olan Tyler Dupree, Diane Lawton ve Jason Lawton bir ekim gecesi bu evden sessizce çıkıp çimenlerde otururken yıldızların ve ayın kaybolmasına şahit olmalarıyla başlıyor. Güneş ise araştırmacılar tarafından gerçek olmayan bir güneş olduğu ortaya çıkarılıyor. Bunun üzerine ise insanlar isyanla çıkarıyorlar. Bu üç arkadaş ise bunu çözmeye çalışıyor. Jason ve Diana'nın babası E.D bir araştırmacıdır ve Jason'ı varisi olarak görür. ⠀ Yazarın kurgusuna kattığı kavramlar olanlardan Varsayımsallar ise dünyayı saran bir kalkan oluşturur. Bu kalkanın dışında zaman o kadar çabuk işliyordu ki bu yüzden güneşin zararlarından korunmaları gerekiyordu. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ ⠀ ⠀ Bu kitabı okurken yazarın hayal gücüne hayran kaldım. Ama bazı hatalar da sezdim. Mesela yıldızlar ve ayın kaybolması insanların duygularını pek etkilemiyor. Böyle bir şeyin olması insanların tepki göstermesine neden olurdu. Bunun dışında pek bir sıkıntı yoktu.
DönüşRobert Charles Wilson · İthaki Yayınları · 2017376 okunma