Dönüş Üçlemesi 1

İthaki Yayınları
Sıralamalar

2023 53. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2023 21:56
Dönüş üçlemesinin ilk kitabı Dönüş; özgün ve yaratıcı fikirleri temel alan kurgusu, insanlığın varoluşuna dair sorgulamaların ön plana çıktığı konusu, iki farklı zaman diliminde geçen paralel
2021 4. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2021 13:00
Kozmoloji, Tıp ve Genetik bilim fütüristik bir harman içinde. Umarım serinin devamı olan Eksen ve Girdap' birbirini tamamlayan sahnelere eşlik eder. Tahminlerimin ötesinde olası ve olumlu bir yanılmayı ihtimaller arasında görüyorum
Bilim
2020 1. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2020 11:58
Roman ekim ayında gerçekleşen bir olay sonucunda gökyüzünün karanlığa gömülmesi ve bunun getirdiği karanlık bir yaşamı konu alıyor. Güneşin genişleyip büyümesinin dünyanın sonu olacağına inanılıyor
2022 56. kitabı
Okunma: 15 Aralık 2022 21:55
Sanırım yaratılışın bilinmezliği insan ırkının sonuna kadar kurgusal dünyanın besin kaynağı olacak. Kitabı akıcı bulmakla beraber yer yer tek düzelikte göze çarpıyor. Sonlara doğru finali daha heyecanlı olur diye düşünmüştüm ama yanıldım. Bilimkurgu sevenler için kavramsal anlamda daha farklı ve çarpıcı bir son olabilirdi.
Bilim Kurgu Ütopya
2017 31. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2017 22:33
Kitap, Robert Charles Wilson'ın, Dönüş Üçlemesi Serisi'nin ilk kitabı. Hikaye, üç ana karakterimiz Tyler Dupree, Diane Lawton ve Jason Lawton'ın çocukluk döneminde bir gece vakti yıldızların ve ayın
2017 28. kitabı
Okunma: 06 Temmuz 2017 00:00
Dönüş bitti fakat şu an kitap hakkındaki hislerimi sadece ünlemlerle anlatabiliyorum... Kısaca bayıldım! Kafamı bir toplayayım ayrıntılı yorumu da gelecek! Düzeltme: Yorum geldi... yaprakonur.wordpress.com/2017/07/15/donu...
Darwinya’nın uzaylı versiyonu
2025 3. kitabı
Kitap bölük pörçük ilerlese de kendi içinde sürükleyici sayılır ama öncesinde yazarın Darwinya kitabını okuduğum ve beğenmediğim için Dönüş’ü de beğenmedim. Yazarda dünyamızı değiştirme/yeni kıtalar ortaya çıkması/bir başından bir sonundan anlatma gibi takıntılar var. Beni fazlasıyla yordu. Beğenenler alınmasın, herkesin damak tadı farklı..
2018 16. kitabı
Dönüş bir bilimkurgu üçlemesinin ilk kitabı. Eksen ve Girdap olarak da devam edecek. Söylenecek inanın çok şey var. Adam muazzam yazmış yahu. Onlar nasıl ayrıntılar, nasıl bir hayal gücü inanılır gibi değil. Bayıldım. Kitap, ebat olarak normal kitaplardan hem uzun hem geniş hem de yazı karakteri küçük. Üstelik 436 sayfa. Ama su gibi aktı. Kitaptan en sevdiğim yemekten aldığım tadı aldım resmen. Kalan kitaplarını heyecanla bekliyorum. Bilimkurgu seven biriyseniz ne olur alın ve okuyun. Bir puanı Diane isimli karakterin uyuzluklarına kestim, siz kesmeye de bilirsiniz :) Lütfen, okuyun. İthaki Allah' ına kurban :)
DönüşRobert Charles Wilson · İthaki Yayınları · 2017376 okunma
Dönüş Kitap İncelemesi (spoiler yok)
2019 6. kitabı
-Spoiler yok- Şu an ikinci kitabı Eksen'i okumaya başladığım üçlemenin ilk kitabı. Yaklaşık 1.5 yıl önce okumuştum (İthaki umarım son kitabı erken çevirirsin:) ) Bilim kurgu romanlarını çok seven
2020 65. kitabı
Okunma: 29 Temmuz 2020 04:00
Uzay, gezegenler çok ilgisini çekince bu tarz kitapları okumamak olmuyor tabi. Değişik bir konuyla giriş yapılıyor. Konusu gayet ilgi de çekiyor fakat işleniş çok iyi gelmedi bana. Bazı yerlerde kopmalar oluyor, meraklandırması gereken yerler basit geçiliyor. Konu çok iyi ama bence yeterli işlenememiş. Çok iyi işlenebilseydi 10 puanı verirdim. Ama konu itibari ile bilimkurgu severlerin sevebileceğini düşünüyorum. Sadece işlenişten dolayı biraz yavaş ilerliyor bulunabilir, çünkü okudukçta daha çok uzaylılarla ilgili şeyler görmek istiyor insan ama çok fazla verilmemiş. Diğer devam iki kitabı da çıkmış. Şu an onları okuma konusunda kararsızım.

Robert Charles WilsonYazar · 4 kitap
On dört adet basılmış romanı, çeşitli antolojilerde ve dergilerde yayımlanmış hikayeleri , makaleleri ile kitap eleştirileri bulunmaktadır. Spin adlı romanı ile 2006 yılında Hugo Ödülü'nü kazanan Wilson’un eserleri sekiz yabancı dile çevrilmiştir.