2019 53. kitabı
Okunma: 20 Haziran 2019 15:10
Çocuk istismarının bu kadar hafife alındığı ülkemizde bu kitabın şuan satışta olması eminim yine çok tepki çekmiştir yada ilerleyen günlerde çekecektir. Ama bunlar yazılmadığı çizilmediniz zaman maalesef bitmiyor. Biz üç maymunu oynamaya devam ediyoruz. Yine aile içi bir tecavüz ve yine aile içindeki bireylerin görmezden gelmesi. Kitapta yer alan her şey ya gerçeğe çok yakın ya da gerçek. Zaten kitabın sonunda yazarın kendisi de bunu belirtmiş. Trans bireyler hayat kadınları onların yaşadıkları onları bu duruma mecbur bırakan onları buna iten sebepler. Hepsi maalesef gerçek. Ben şimdiye kadar hiç bir Elif Şafak kitabını okurken sıkılmadım. Bunda da aynı durum geçerli. Gayet akıcı. İnsana saygı duyan bir tavır ve kalem mevcut kitapta. Her ırktan her dinden her türlü cinsel tercihten olan insanların hayatları var. Herkes bu duruma saygılı. Keşke gerçekte de böyle olabilirsek. Kitap belli bir bölüme kadar ölen Leyla’nın ilk on dakikada hatırladıklarından yola çıkılarak onun ağzından anlatılıyor. Daha sonra işi ilahi bakış açısıyla bir anlatım alıyor. Her şeyi gören her şeyi bilen. Bana sadece sonu biraz eksik geldi. Köprüden sonra ne oldu nasıl kurtuldular normal hayatlarına nasıl döndüler orası biraz eksik. Onun dışında tam bir Elif Şafak kitabı. Okumayı düşünen varsa herkese şimdiden keyifli okumalar.
On Dakika Otuz Sekiz SaniyeElif Şafak · Doğan Kitap · 20197,1bin okunma