Puan vermedi·94 syf.····Okunma: 23 Haziran 2019 00:01 Şu Hikmet Anıl Öztekin de amma iyi yazar ya hu! Sözlere bak ya... Nasıl da böyle güzel yazıyor. Ben bu güne kadar nasıl okumamışım bu adamı!?
...
Zaman geçiyor Sabahattin Ali okumamı söylüyor abim. Okumuyorum. "O ne be?" diyorum. Ordan burdan birileri laf etmiştir onlara güvenip bende okumama kararı almışımdır. Zaman geçiyor çok sevdiğim başka bir insan Sabahattin Ali okumamı söylüyor. Okey diyorum. Okuyorum. Vaaaoov. Aman Allah'ım! Yıllardır aradığımı buldum. Benim yazarım, benim adamım işte bu. Hikmet Anıl mı? O ne be? Romantik müslümancılık falan olsa gerek. Kitap okumada amatör zamanlarımız tabi o sıralar daha küçüğüz. Hala küçüğüz de şuan ki yaşımdan daha küçüğüm. İlk okuduklarım arasında Hikmet Anıl var. Tabiki onu seveceğim. Başka kimseyi tanımıyorum ki. Tanımıyordum ki! Şimdi Sabahattin Ali'm var. Hikmet Anıl okuyanlara daha yolun var diyorum. Bazı arkadaşlarım "okuma" diyor. Başka bir şey demiyor. Ama okusunlar. Zamanla fark ederler asıl yazarların kimler olduğunu.
Ön yargılı okuyuşlarım devam ederken birileri Zweig i balon buldu. Onları da dinledim. Okumayı erteledim. Sonra okumaya karar verdim. Okudum. Hay beni bu yollara düşürenlerin ben!... Kimler yüzümden kimleri erteledim!
E zamanı gelmiş artık. Akışımda Umay Umay görüyorum sürekli. Okuyayım artık diyorum. Hadi canım! Kitabın adına bak yahu, Orospu Kırmızı!
Başka isim mi bulamamış sanki canım! Amma da boş bunlar. Yok yok. Bu sefer gaza gelmeyeceğim. Bugün sevgili https://1000kitap.com/sudeea alıntı paylaşmıştı. Zamanı geldi diyip pdf istedim. Ve ilk Edip Cansever kitabımı bitirdikten hemen sonra Orospu Kırmızı'ya başladım. Ne de güzel başladım.
Yüreklerinin en düşsüz yerinde
öyle apansız kalakaldım.
Ben kötüyüm, erdem kimin adı.
Bir bıçakla rüzgar sokarım içime
sonra iyileşeceğimi söylerim
Cam kırıklarının üzerinde sevişmekten bıktım derim.
Az acıyı arıyordum kendi kanımı içiyordum derim.
Dilsizim
babam da yok benim.
Diye başladı sevgili Umay...
Kitabı beğenmeyenlerde varmış. Bırakalım =)
Yok, devam edeceğim. İki kişinin yıkılışının ardından ele alınıp okuyunca da çok fazla etki ediciydi. Kafa karışıklığı, duygular. Sitemler. Umay'cığım ... Kafa karışıklığın kafamı karıştırdı. Ama sevdim. Kitapları yavaş yavaş okumaya başlayınca ve gittikçe daha farklı yazarlarla tanışınca anlıyorum ki her yeni yazarda yeni bir tarzı seveceğim. Aklında bir sürü manyaklık var. Her şeyi yazmış diyebilirim. Ama sıkılmadım...
Kısa ve bir günde illaki bitiyor. Okumanızı tabiki tavsiye ederim. =)
Ah kırmızı :Dd
Kitap incelemem Orospu Kırmızı incelemesi değilde cidden "kitap" incelemesi oldu. Ama olsun eleştirilere takılmadan bir şeyleri ertelemeden kendiniz alıp okuyun
bu da şuracıkta dursun. :P