2019 75. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2019 01:00
Aranan yerli polisiye yazarı bulunmuştur dostlar! Arkadaş tavsiyesi hatta övgüsüyle aldım ama ne yalan söyleyeyim pek o kadar beklentim yoktu. Çünkü fazlaca polisiye okumuş ve son zamanlarda da bir kaç kitap hariç beni doyuran polisye bulamamıştım. Ama bu kitaba bayıldım. Üstelik yerli bir yazar ve hiç abartısız söyleyebilirim ki; beğendiğim yerli yazarlar arasında üst sıralarda yerini aldı. Günay Gafur o kadar ince düşünülmüş ve ustaca bir kurgu oluşturmuş ki, hayran olmamak elde değil. Biz polisye severler hem kurgu zekice olsun, hem katili tahmin edemeyelim, hem de heyecan hız kesmesin, gereksiz detay okumayalım isteriz. Ve evet hepsi bu kitapta toplanmış. Ters köşe olmaktan nevrim döndü resmen. Hatta sevgili yazarımız son sayfada yine yapmış yapacağını, o kadar diyeyim siz anlayın. Ve en güzel ayrıntılardan biri de gereksiz laf kalabalığı olmaması. En sinir olduğum olay polisiyede gereksiz ayrıntı okumak. Yok kardeşim bu kitapta o yok işte. Bir de kitabın farklı bir özelliğinden bahsetmek istiyorum ki; spoiler sayılmaz çünkü ilk sayfada karşınıza çıkıyor. Kitapta şiir de var. Katilimiz şiir yazıyor. İtiraf etmeliyim ilk şiiri görünce hemen diğer sayfalara baktım va ara ara şiirler olduğunu gördüm. Bu başlarda moralimi bozdu açıkçası. Benim gibi şiire aşık birisi polisiye bir kitapta şiirle karşılaşınca, ikisinin birden hakkının verilmeyeceğini düşünür. Ya da ben öyle düşündüm. Ama yine yanıldım çünkü bu kitapta o mısralar çok güzel durmuş. Yani Günay bey şiirin de, polisiyenin de hakkını vermiş. Kitabın konusuna değinmek ve büyüyü bozmak istemiyorum. İsterseniz ufak bir araştırma ile ulaşabilirsiniz. Ben yazarın başarısının bendeki etkisini hissetmenizi daha çok istedim. Çünkü polisiye zeki bir bellek ister ve bizim yazarlarımızda bunu görmek beni müthiş heyecanlandırıyor. Ki bu konuda yine söylüyorum Günay Gafur müthiş. Hatta ve hatta benim kanaatimce; çok satan bir polisiye yazarımızı bile gönül rahatlığıyla tek geçtiğini söyleyebilirim. Kendisini tebrik ediyorum ve böylesi bir yazarımız olduğu için gurur duyuyorum. Diğer kitaplarını da kesinlikle okuyacağım. Bu kadar hayranlık cümlelerin ardından yazmama gerek var mı bilmiyorum ama gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum dostlarım.
YargıçGünay Gafur · Fantastik Kitap · 2019198 okunma
Ülkü Acar Ciner
🙏🏻 Kesinlikle okuyacağım, bulmuşum ruhyazarımı, bırakmam artık. 😉 Çok teşekkürler. 🍀
Güzel bir yorum emeğine sağlık yazarın diğer kitaplarını da tavsiye ederim Kuklacı ve Kahin