·240 syf.····Okunma: 29 Haziran 2019 00:05 O Kafir olanlar,görmediler mi ki, göklerle yer bitişik bir halde iken biz onları ayırdık. Hayatı olan herşeyi Su'dan var yarattık. Hala inanmıyorlarmı (Enbiya Suresi 30.Ayet)
Hayatın en üst noktası, olmazsa olmaz dediğimiz herşeyin en olmazı.
Düşünelim şimdi, O olmazsa yaşayamam dediğimiz şeyleri. Yaşayamam dediklerimize, kelimesine kaç olmaz günü sığdırabiliriz. 3 gün,5 gün,1 hafta ? peki ya hayatımızın her zerresinde olmazsa olmazı. Hatta bizim varlığından bile habersiz olduğumuz yerlerde var olan Su olmazsa ne kadar yaşarız. 3 saat,5 saat,1 gün ? Dünyanın %80 inin, insan vücudunun %70 inin su olduğu bir dünyada insan susuz ne kadar yaşayabilir acaba bunu hiç düşündük mü ? Nasılda insan hayatında bir anlığına da olsa,olmazsa olmazlarda 1. sıraya çıkıveriyor. Bir anlığına da olsa diyorum çünkü. Sulak Yurdun,Verimli Topraklarında yaşıyoruz. Anlayamıyoruz suyun bizim hayatımız için ne kadar önemli olduğunu. Suyun ne kadar kıymetli olduğunu Afrikada bir yudum su bulabilmek için günlerce yürümek zorunda kalan insanlara sormamız gerekiyor, belki ozaman suyun kıymetini anlamış oluruz.
Suyun Rengi,kokusu ve tadı yoktur diye bildik hep. Şeffaf olmasına rağmen Renk katmadık.Bir tad alamadık diye tadsız dedik geçtik. Herşeyin tarifini yapan insanoğlu bir türlü suya bir tarif bulamayıp geçiştirdiler. ''Su işte adı üstünde serinletir. Susayınca içeriz.'' tek yapılabilen tarifi bu.Haydi bir düşünelim şimdi;Yakın zamanda Ramazandan çıktık. Ezan okunduğunda, kurumuş dudaklara deyen suyun tadı yokmuydu ? İftar anında Suyu içerken Gözlerini kapattığında boğazları ıslatan o suyun rengi yokmuydu? Kanamış dudakların susuz kalmış bir beden suyun kokusunu oruçken ne kadar da derinden hissediyor değilmi ? Tarifsizliğimiz aslında biraz hasret duymadığımızdan, hasret kaldımız herşeyin tarifini en güzel bir şekilde yapabiliyoruz. Afrikada yaşamıyoruz çünkü. Her an suyu bulabileceğimiz bir coğrafyada yaşamak bunu bize biraz zor kılıyor.
Dünya ile Cennet arasında eğer benzer birşey olmuş olsaydı bu kesinlikle su olurdu. Allah Cennetden bahsederken. Kevser Havuzundan,altlarından ırmaklar akan Köşklerden bahseder. Allah tüm canlılığı sudan var edildiğini söylüyorsa sanırım bu suyun cennetten olma ihtimali çok yüksek olmalıydı.
Canlıların varlığının sudan yaratıldığını Ayeti kerimede bizlere Haber veren Yaratıcı, Kuranı Kerimin ilk ayetlerinide insanın sudan var olduğunu söylemesi sanırım bizim için en büyük delil olarak sunmaya yetecektir.
Gelelim Kitabın içeriğine. Mustafa Kaya diğer kitapların aksine bu kitabına sırlarla dolu suyu,insanların genç ve zinde kalması için yemesi içmesi ve yeyip içerken neler yapması gerektiğini anlatan onlarca sırrı insanlara aktarmak için güzel bir kitap kaleme almış.
Hayatına yaşarken insanların Muzdarip olduğu her konunun aslında doğal bir yöntemi vardı. Yüzün çabuk yaşlanıp kırışmaması için GÜLSUYU ile yüzün her gün yıkanması gerektiği. ACI BİBER yemenin, sağlılıklı ve uzun yaşamanın en güzel doğal formülü olduğunu, TAHİN yemenin Hafıza kayıplarının ve Alzheimer hastalığının önüne geçtiğinin. SİRKE nin vücutta mikrop öldürücü etkisi yaptığını ve bünyenin daha dinç ve zinde kaldığını detaylı bir şekilde tüm sırlarıyla ele almış. En çok üzerinde durduğu konulardan biride. Hiç şüphesiz Tİn suresinde bahsedilen ''İncire ve Zeytine and olsun'' ayetidir. Allah bu ayette kullarına aslında zeytinin ve incirin insan hayatında ne kadar büyük bir öneme sahip olduğu vurgusu yapılmaktadır. onlarca nimet arasından neden incir ve zeytin seçilip bunların üzerine yemin edilir bir düşünelim. Kıymetli birşeyden bahsedecek olan insanoğlu,kendini samimi gösterip kelimelerine gerçeklik katmak için yemin edeceği zaman en çok sevdiğinin ismini yeminin başında söyler. Şimdi bu örnekle bir kez daha düşünelim...
Kitapta okurken etkinlediğim ve okuduktan sonra Su'ya farklı bir şekilde bakmama sebep olan konulardan birtanesi. Suyun kayıt edici özelliğinin olması. Siz suya ne söylerseniz o söylediğiniz şeyi hafızasına alıp içtiğinizde vücudunuza o şekilde yayılıyor. bu yüzden Peygamber Efendimiz: Su'yu içmeye Besleme ile başlayın ve üç yudumda için buyurmuştur. Çünkü Teknolojik cihazlarla yapılan ölçümlerde İçine besmele okunmuş suyun verdiği tepkimeyi başka hiç bir kelimede olmadığını görmüşlerdir. 1400 Sene öncesinden bize Peygamber efendimizin iletmiş olduğu bir sırdı bu.
Hayat herşeyle birlikte sırarla dolu. '' Hiç birşeyi boş yere yaratmadık'' diyen Rabbimiz bize bir hayatı yaşamanın en hayırlı kapılarını açtı. Aralayanlar,İçeriye girebilenler bu sırlara vakıf oldular. Allah,Ömrümüzü su gibi aziz eylesin. Bu dua, bu kitabı okuyup suya gerçek su anlamını yükledikten sonra bir ömür dilimden düşmeyecek...
Keyifli okumalar....