2019 18. kitabı
Okunma: 30 Haziran 2019 17:24
Bu kitap gerçekten özel.. Gerilim polisiye kavramının önemi yok. Bu anlamda zaten merak uyandırıyor ama bilgi anlamın da daha verimli ve doyurucu. Mutlaka okunması gereken kitaplar arasında yer aldı benim için. Neden bu kadar geç kalmışım okumak için ya kendime çok kızdım. Hristiyanlık inancının temelinden tutun da mezhepler, tarikatlar, tıp, matematik, tarih, felsefe gibi bir çok alan da bilgi akışı; birleştirici cümlelerle ve bunlara istinaden önemli bilim adamlarının kitapları ve kitapları hakkinda bilgiler bu kitabımızla birleşmiş ve harika bir eser çıkmış. Kitabımız da geçen tüm kişiler gerçek hayatta yaşamış kişilerdir. Enfes bir birleşim, çıkarımlar, karşılıklı dialoglar var ve okuyucu da karakterle sohbet ediyor tartışıyor, sorguluyor, olan olayları gözünüz de canladırabiliyorsunuz. Betimlemeler çok netti ve çok keyif veren bir kitap. Kitapların ne denli kıymetli ve faydalı olduklarını bu kitabımız da çok iyi bir şekilde anlıyoruz. Hemen başka kitabını okumak istiyorum yazarın hatta bu kitabı da ikinci kez okunabilir. Kitabımızın ismini de yazarımız tesadüfi olarak koyduğunu çünkü gülün her şeyi ifade ettiğini belirtiyor. Konusu ve yorumum; Kitabımız bi manastır da bir kişinin ölmesi üzerine sorgucu rahip William ve yardımcısı adso'nun görevlendirilip cinayeti araştırmalarıyla başlıyor. Araştırma sırasında en çarpıcı çıkarımlara şahit oluyorsunuz. Bilgi açısından gayet doyurucu olarak William ve adso'nun konuşmalarına şahit olacaksınız. Bir kitap okurken şunu karaktere sorsam dediginiz konuları Adso, William'a sorar ve sizi bu konuda da tatmin ediyor. Niye şöyle olmuyor diyorsunuz ve az sonra sayfalar bu sorunuzun cevabını veriyor. Neyse yoruma döneyim Manastıra gelirler ancak araştırmalar esnasında cinayetler devam eder. Bu sefer William çok zorlandığını belirtir tahminleri vardır ancak kanıt olarak hiç birşey sunamaz. Sadece kütüphanede gizli tutulan bir kitaptan dolayı kaynaklandığını anlar fakat yine de neden sonuç ilişkisi zayıftır. Kutuphane halka açık olması gerekirken burada girmek yasaktır. William ve Adso uzun uğraşlar sonucu kütüphaneye girmenin yolunu bulurlar. Kitaplar karakterlerimizi cezbeder ancak bir sorun vardır kütüphane gizli labirentler şeklindedir, girerler ve kaybolurlar. Çıkmanın yolunu bulmalarının dışında cinayetler de devam eder. Cinayetler hariç farklı gizemli olaylar zinciri de mevcut kitabımız da. Geri kalanını kitabımıza bırakalım ve kesinlikle tavsiye ederim.
Gülün AdıUmberto Eco · Can Yayınları · 202015,9bin okunma