·294 syf.····Okunma: 04 Temmuz 2014 02:26 Herhalde hayatımda yazacağım en zor inceleme bu olacak...
Öncelikle bu adamın kitaplarını okumak isteyenler iki değil en az bir 5-6 kere düśünsün ama okursanız da pişman olmazsınız. Bu adamın kitapları zor neden diye sorarsanız bir kere adam bilinç akışı dediğimiz tekniği kullanıyor ve kitabı bir yapboz gibi parçalayıp sizden onu birleştirmenizi istiyor buda yetmezmiş gibi herşeyi de açık ve seçik anlatan bir yazar değil.
Sizinle kitaptan birşeyler paylaşmayacağım ama kitaptan yüzeysel olarak bahsedeceğim. Kitap bir kere çok yoğun ve karmaşık bunun sebebi de anlatımda kullandığı teknikler (bilinç akışı vb.)ayrıca 5 bölümden oluşan kitabımızda 3 bölümü aile üyeleri anlatıyor geri kalan 2 bölümde yazar kendi anlatıyor. Birde kitaba başlar başlamaz inanılmaz bir zorlukla karşılaşıyorsunuz hatta bir ara bırakmayı bile düşünebilirsiniz (benim gibi:))ama bırakmayın çünkü herşeye rağmen bu kitap onca emeğinize karşılık verecektir. Konusundan bahsetmek gerekirse de, yanlış hatırlamıyorsam Compson ailesinin nasıl çürüdüğünün, yıkılıp, parçalandığının oluşumunu okuyacaksınız. Aslında bu çürükler ailevi sorunlardan çıkmıyor dikkatle incelerseniz bence bireysel çürükler aileye zarar veriyor,bu sıkıntı şimdilerde tüm dünyanın sıkıntısı haline geldi zaten,Compson ailesi sadece bu sıkıntının bir parçası diyebiliriz. Daha sonrasında olaylar böyle süre gelir ve ek bölümüne geldiğinizde (bütün emeklerinizin karşılığını burada alacaksınız ) kitabı daha iyi çözümleyeceksiniz ve en sonunda evin hizmetçisi "Katlandiılar" diyecek ve siz bu kitabı defalarca okumak isteyeceksiniz.
Yayınevi kalitelidir. Yapı Kredi Yayınları. Benim önerim de okurken kesinlikle Yapı Kredi Yayınları'dan okuyun bu kitabı,zaten bu kitabı adamakıllı çıkaran tek yayınevi.
Bunun haricinde pek birşey yok bir sonraki incelemede görüşmek üzere esen kalın...