Puan vermedi·464 syf.····Okunma: 11 Temmuz 2019 21:56 Türk’ün beklenen olduğunun birebir kanıtı olan bir kitapla karşı karşıyayız. Türk’ün her zaman mazlumun yanında olduğunu, Türk’ün bağımsızlığına düşkün olduğunu, Türk’ün merhametini, Türk’ün vatan aşkını gözlerinizin önüne çizen mükemmel bir anlatımıyla daha bizleri hayran bıraktırıyor kendisine Turgut Özakman.
460 sayfa olan kitabın beni en çok etkileyen cümlelerinden biriydi: “Türkler gelirse işte böyle gelir!”
Ve kitapta en etkilendiğim bir kısım daha yabancı bir yazarın Türk askeri, Türk ordusu için söyledikleri. Bir kısmını şöyle paylaşmak istiyorum.
“THE DAILY TELEGRAPH gazetesinin askeri yazarı emekli Hava Tuğgenerali Donaldson, Hürriyet gazetesi için Kıbrıs harekâtı hakkında bir yazı yazmıştı. Yazı 6 Ağustos 1974 günü birinci sayfada verildi. Gazetede yazıdan alınan bazı tümceler başlıklar halinde sergileniyordu:
“Türkler dünya askerlerine yeni bir ders verdi.”
“Kara, Hava ve deniz birliklerinin başarısının sırrı, cesaret ve iyi eğitim.“
Herkese keyifli okumalar dilerim efendim. :)