2019 18. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2019 16:23
Uzun süredir kitap incelemesi yapmıyordum ama bu kitabın birkaç cümleyi (ve belki daha fazlasını) hak ettiğini düşünüyorum. Öncelikle kitapla ilgili hayal kırıklığımdan bahsetmek isterim. Kitabın, ''Hayvan Çiftliği'' ve ''1984'' gibi popüler olmasının yanında okurken çok etkilendiğim kitapların yazarı George Orwell ve yazarlık serüveni hakkında olacağını düşünmüştüm. Ama bunlardan bahseden 1. bölüm oldukça kısaydı! Sonrasında ise hayal kırıklığımın nasıl kaybolduğundan bahsetmek isterim. İkinci ve üçüncü bölüm oldukça politik, biraz da altyapı ve olaya hakim olmayı gerektiren bölümlerdi. Ben hakim değildim, büyük bir eksiklik diyemeyeceğim fakat birtakım şeyleri bilseydim çok daha keyifli bir okuma olacağını söyleyebilirim. Okuyacağımı düşünmediğim bir konuda yazılmış bir deneme önüme konulmuş oldu ve ''mecburiyetten'' okumak zorunda kaldım çünkü kitapları yarım bırakmaktan hoşlanmam. Yoksa İngiltere halkının belirgin özelliklerinden, faşizm ve sosyalizmden, İngiltere'deki yönetici sınıftan, nazilerden sıcak bir yaz gününde bahçede otururken bunlar hakkında bir kitap okuyacak kadar haz etmem diye düşünüyorum. Her şeye rağmen kitabı okudukça okuduğum şeyden keyif aldığımı ve aslında okumak istediğim şeyin bu olduğunu fark ettim: vatanseverlik duygusuyla yazılmış dürüst bir metin! Sona sakladığım şeye gelirsek... Son iki bölümü oluşturan iki kısa hikaye benim için bu kitaba dair ikinci sürprizdi ve bu sürprizi de en az ilkini olduğu kadar beğendiğimi söylemek zorundayım. Gerçekten de her açıdan tatmin edici ve güzel yazılmış bir kitaptı.
Neden YazıyorumGeorge Orwell · Sel Yayıncılık · 20131,406 okunma