2019 7. kitabı
"Sezai Karakoç'un, bu kitabında genel olarak insanlığın tekniğin ilerleyişi ile medeniyet çizgisinin güneye ve kuzeye doğru genişlettiğini ama medeniyetin merkezinin tek bir noktada kalmadığını söylemektedir. Rönesans öncesi ve sonrası dönemi değerlendirerek özellikle batının, akabinde gözünü ona dikmiş milletlerin yaşadığı buhranlara, bir çözüm arayışına girmiş, bunu yaparken edebiyat, müzik, resim alanında ortaya konulan eserlerden insanlığın ruh halini tahlil etmiş, son bölümle de çözüm planını sunmuş. Batı dünyasındaki değişimlerin ve bu değişimlerin tüm dünyaya olan etkisine özellikle de son dönem insanların batı'ya olan fazla ilgisinde, Sezai Karakoç’un bakış açısı: “insanlık batıyı içiyor. Evet insanlık batıyı içiyor. Fakat bu içiş onu şifaya götürmüyor. Hatta yavaş yavaş zehirliyor..." Batı bizi nasıl zehirliyor? Modern bir müslüman olarak... Söz gelimi hakikatten uzaklaştırarak... Uykuya dalmış müslüman! Uyan... İnsanın dirilişinin ruhuna yönelmesi ile ama bu ruha yönelmesinin yanında maddi hayata da önem vermesi ile gerçekleşebileceğini söylüyor. Yani teraziyi eşit şekilde kullanmak, dirilişin birinci kaynağıdır . Çünkü hakikat, Hakiki'den (c.c) ayrılmayarak, insana şahdamardan daha yakındır. Bu bilinç ile  bir müslüman olarak hareket etmek ve uyanık olamamız gerektiğini vurguluyor. Meydana gelen her yeniliğin insanlığı daha çok maddi hayata yönelttiğini ve insanlığın maddi hayata yönelmesinin sonucunda ruhla beraber diğer insani duygularında köreldiğini dile getiriyor ve bu sorunlara çözüm önerisi getiriyor."
İnsanlığın DirilişiSezai Karakoç · Diriliş Yayınları · 20238,1bin okunma