2019 23. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2019 21:14
Her zamanki gibi samimi , ne gereksiz yererek ne de abartarak bir inceleme yazısı yazmak için ekran başına oturdum. Herkese selamlar. Elestirime öncelikle çevirmenin çevirisi ile başlamak istiyorum. İçinde "ilk önce " , "görüş açısı " gibi anlatım bozukluklarının olduğu kötü bir çeviriden bu.kitabi okuduğum için gerçekten mutsuzum. Çeviri kesinlikle kötü. Öte yandan Marquez in ilk kitabı olarak bilinen bu kitabında kitap bize büyük ve farklı bir yazarın geleceğini bağırıyor. Fisildamiyor gerçekten bağırıyor. Bu anlamda yazarı ongorebilmek için güzel bir.kitap olduğunu söylemek gerekir. Ancak Marquez tarafından yazılmış özellikle ustalık dönemi kitaplarını okumuş olan okurları bu anlamda tatmin etmeyecek bir kitap olduğunu da dürüstce söylemek gerekir. Gelelim kitabın yazılma.sekline. Yine başından itibaren her şeyi bildiğiniz ama olayı anlatış şekli açısından farklı bir deney yapan Marquez kitabı üç farkli insanın gözünden anlatıyor. Çok orijinal ve tanık olmaya değer bir durum. Öte yandan kitabı okurken burnuna Yasemin kokusu gelip bu dünyadan gocup gitmiş sevdiklerini düşünen herkese de selam olsun. Yazarın çok güzel kitapları var okunursa da dediğim gibi tanık olmak.istenecek bu durumlar var. Karar size kalmış. Umarım.faydali olmuştur. Mutlu okumalar !
Yaprak FırtınasıGabriel Garcia Marquez · Can Yayınları · 20244,458 okunma