2019 73. kitabı
Kitap daha gelmeden, bir ayda okurum diye düşünmüştüm.Ama beklediğimden çok daha erken bitti. Dili tahmin ettiğimden de yalın ve açık. Anlamını bilmediğiniz bir kelimeyi hemen diğer cümlelerde açıklıyor. Içeriği, Imam Ebu Davud, Es-Sünnen adlı eserinin "Kitabü's-sünne" adını verdiği bölümünde hadislerden 177 tanesinin tercüme ve şerhinden oluşuyor. Belli açıklamalardan sonra bir takım sapık fikirlere karşı reddiye niteliğinde, itirazlara cevap kısmı yer alıyor ve özet olarak da her hadisin sonunda "hadisten öğrendiklerimiz" kısmına yer verilmiş. Eseri çok beğendim keşke daha fazla hadis yer alsaymış dedim. Bazı hadis açıklamaları şaşırttı.Açıklamalarla, ayet ve benzer hadislerle kavramak daha kolay oluyor. Sana kitabı indiren O’dur. Onun (Kur’an) bir kısım âyetleri muhkemdir, ki bunlar kitabın esasıdır; diğerleri ise müteşâbihtir. Kalplerinde eğrilik bulunanlar, fitne çıkarmak ve onu (kişisel arzularına göre) te’vil etmek için ondaki müteşâbihlerin peşine düşerler. Halbuki onun te’vilini ancak Allah bilir; bir de ilimde yüksek pâyeye erişenler. Derler ki: Ona inandık, hepsi rabbimiz katındandır. (Bu inceliği) yalnız aklıselim sahipleri düşünüp anlar. Âl-i İmrân Suresi - 7 . Ayet
Kitâbü’s-SünneMehmet Yaşar Kandemir · Tahlil Yayınları · 2019434 okunma