2019 4. kitabı
Eden...Martin Eden..Kitap 515 sayfadan olusuyor.Jock London'ın Beyaz Diş'teki akıcı,etkileyici ve sürükleyici dili bu kitapta kendisine fazlasıyla yer ediniyor.Martin Eden Ruht adllı burjuva takımından bir kızla tanısmadan önce düşünce fakiri,tek derdi iskembe doldurmak olan hayatını küçük formüllere göre yaşayan bir adam.ruth'a olan aşkı zamanla edebiyat aşkına dönüşür ve tam da o sırada hayatın cilvesiyle karşılaşır.Evet Edebiyat Aşkı..Martin deki bu okuma arzusu ve başarıya olan bu inancnı uzuvlarıma kadar hissettim .Ne olacak?Martin büyük bir yazar olacak mı?Oldu.Ama aşka,sevgiye olan inancını da kaybetti.Yazmadan ve şöhret olmadan önce beni hiç yemeğe çagırmıyorlardı,onların gözünde bir şey anlam ifade etmiyordum"bu alıntıyla hatırlayacağım muhteşem kitap bittigi zaman üzerinde uzun bir süre düşündüm sorguladım herkesin kendinden bir şeyler bulacagı bu kitabı okumayanlar varsa hala geç kalmış sayılmaz.
Martin EdenJack London · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025134,7bin okunma