Bütün Eserleri
2019 21. kitabı
Okunma: 10 Ağustos 2019 17:04
Selim gibi günlük tutmaya başlayalım bakalım. Oğuz Atay’ın kendi el kalemine yer verilmiş tamamen şahsına münhasırdır. Tutunamayanlar , Tehlikeli Oyunlar ,gibi yazdığı kitapların kahramanlarınıda kendi içinde yaşadığını anlıyorum Günlüğü tutarken Tehlikeli Oyunları bitirmesi bizlere Tehlikeli Oyunlar hakkında daha fazla bilgi veriyor. Oğuz Atay serini okuyanlara ve Oğuz Atay meraklarınına önermem gereken 3. Kitap olacaktır. Sıralama yapmam gerekirse 1. Tutunamayanlar 2. Tehlikeli Oyunlar 3. Günlük Olmalıdır ve detayları konuları daha iyi anlamanıza yol açmaktadır. İyi okumalar :)
GünlükOğuz Atay · İletişim Yayınları · 20207,3bin okunma
Her kitabı çok başarılı fakat ödül alan ve postmodern'in babası diye tabir edilen kitap Tutunamayanlar'dır.
Oğuzhan Aktuğ
Tutunamayanlar’ı anlamayan lütfen kendini zorlamasın. Diyorum o zamaan :)
Oğuzhan Aktuğ
Bu görüşte çok anlamlı ilk kez başlayanlar için aşırı ağır gelecektir ama daha bilinçli olacaklardır teşekkürler kardeşim :)
Oğuz Atay okumak isteyenlere sıralamanın doğrusu ve açıklaması; Bence. Oğuz Atay, Oğuzunda dediği gibi kendi iç dünyasında yaşayan birisi ve bu iç dünyayı anlamak için ilk Günlük'le başlanmalı sonra Oyunlarla Yaşayanlar okunmalı çünkü Oyunlarla Yaşayanlar tiyatro eseri ve Günlüğü yazarken Oyunlarla Yaşayanları yazmaya başladı ve bu kitaptan ( Oyunlarla Yaşayanlar) oldukça bahsetmiştir. Günlüğü okumadan Oyunlarla Yaşayanları pek anlamazsınız. Oğuz Atayın karşılıklı konuşmaları her kitapta olduğu için her kitapta da iç dünyası var ve bu dünyayı anlamak için Oğuz Atayın karşılıklı konuşmalarını çözmeniz gerek o yüzden ben 3. Sıraya Eylembilim, 4. Sıraya Korkuyu Beklerken, 5. Sıraya Tehlikeli Oyunlar, 6. Sıraya ise Tutunamayanları yazarım. Bir Bilim Adamının Romanı adlı eserini ayrı tutuyorum çünkü o kitap için Yaz emri aldı ve öylelikle yazıldı bu kitabında ağır bir ilerleyişi var.
Oğuzhan Aktuğ
Son sıraya Tutunamayanlar çünkü en başarılı olduğu kitap olduğunu düşünmeye başladım :)