2019 37. kitabı
Kurtuluş Savaşı karşıtı Alemdar gazetesinde “İslâmın kilidini İngilizler koruyacak” diye yazdığı halde, güvendiği-sığındığı-mandacılığını savunduğu İngiliz İslamının kendisini koruyamadığı, mahkeme zabıtlarına göre İngiliz Ajanı bir vatan haini olan ve bu suretle asılan İskilipli Âtıf ile birlikte; Milli Mücadele düşmanı Teâlî-i İslâm Cemiyetinin kurucularından birisi...Mustafa Sabri Efendi... Fıkıh ve tefsir çalışmalarına ek olarak: tasavvufdaki nefs-i kâmile mertebesine ulaşma arzusunu(!) yalnızca Teâlî-i İslâm Cemiyetini kurarak değil, aynı zamanda İngiliz Muhipler Cemiyetinin de Fahri Başkanlığını yapıp önemli bir merhale kat ederek gerçekleştirmeye çalıştığını belgeleriyle bildiğimiz; hilafeti geri getirmek için Papa’sı XI. Pius'a mektup yazarak yardım dilenen; “Elimden gelse Türkleri Arap yaparım” diyen Kuva-yi Milliye ve Milli Mücadele düşmanı müellifin bu kitabında, Hilâfetin İlgası ile birlikte dönemin olayları konu alınmış. İlk bölüm; genel çerçevede yazarın ilmi, ahlakı, siyasi ve dini görüşlerini kapsamakta ikinci bölüm ise Kavmiyetçi Düşünceden Şer-i Mahkemelerin ilgâsına, bazı gazete demeçlerinin tahlilinden iç politika meselelerinin değerlendirilmesine kadar, ayet ve (Ağırlıklı olarak K.tis'a dan uydurulmuş) hadislerden misaller vererek, detaylandırılmış tahliller içermekte. Aslında kitabın ana fikri; geçmişte de bugün olduğu gibi hiçbir şekilde kitleleri, milletleri birleştirmeyen, çöküşü; tarihle, tecrübelerle ve Şerîf Hüseyininki gibi ihanetlerle sabit olan "ümmetçilik" hülyasının tekrar inşasına dayanıyor. Bu minval üzere rüya görenlere tavsiye edilebilecek, zihniyet itibariyle batırdıkları Osmanlıyı yeni devlete sirayet ettirmek için yoğun çaba sarfedilmiş, bir eser.
Hilâfetin İlgasının Arka PlanıMustafa Sabri Efendi · İnsan Yayınları · 2016307 okunma
Bu arkadaşın tarihe dair bilgisi ile bu kıt bilgisinden neşet eden tasavvurunu; ümmetçilik meselesini Şerif Hüseyin'e dayandırması yeterince ispat etmiş arkadaşlar.Be mübarek adam,sen ondört asırlık hilafet/imamet tarihini getirip son asırda sahte halifelik peşine düşen adama kilitler bunun üzerinden değerlendirme yaparsan sirkatin arzetmiş olursun.Üstelik Kütübü Tisa'daki hadisler hakkında önce uydurulmuş diyen sonra da meselenin diğer ucuna zıp zıp zıplayarak kulaktan duyduğu belli olan mütevatir kelamını istimal eylemesi de bu mefhumların tümünü taklitçi/müstaprip zevattan apardığını ifşa etmiş.Ortaya bir tane dahi belge koymadığı halde de belgelerle konuştuğunu zanneden bu zâta cevap vermek tüm Müslümanlar için vakit israfıdır da iyi niyetli bi kardeşi yoldan alıkoymasın diye yazmalı birkaç kelam. İnadına Mustafa Sabri,inadına Hilafet! ve beşeri ideojilerin yıkılacağını haber eden Kuranı Hakimin ve sünnetin izine inadına daha çok yapışma vakti!
Türker
İnternetten dini ve tarihi ilim satmaya çalışan ve ilmi seviyesinin, takipçi ve beğeni sayısıyla eş değer görerek muhtemelen arttığını düşünen güruhun; ispatı tarihle sabit olan belgeleri ve zabıtları iddia olarak görerek ispat beklemesi, hezeyandan başka bir şey değildir. Anlayacağınız dilde söyleyelim... Arşivlere gidin! Açın!Okuyun!
Senaryonuz dikkat çekici, Netflix'in henüz sizi keşfetmemiş olması enteresan. Doğru kaynak arayışınızda samimi iseniz bulacağnızı umarım, hayır bu minvalde yürümeye ve hâkka girmekten çekinmemekte kararlıysanız sizin adınıza hakikaten üzüldüm.
Türker
Ben de; tarihi yegane gerçekleri gösteren belge ve zabıtlardan ziyade, tevatür ve masallara iman eden zihniyetin, bu çağda hala ayakta durabiliyor olmasına gerçekten üzgünüm. Halbuki çözüm çok basit, açıp okumak!
Mustafa Kemal 17 Kasım'da gazetecilerin sorusu üzerine mondoros mütarekesi hakkında minber gazetesine mülakat veriyor. " İngilizlerin Osmanlı milletinin hürriyetine ve devletimizin istiklaline riayette gösterdikleri hürmet ve insaniyet karşısında yalnız benim değil, bütün Osmanlı milletinin İngilizlerden daha hayırlı bir dost olmayacağı kanaatiyle mütehassis olmaları pek tabiidir."
Yazılanlara(Papa meselesi) temkinli yaklaştım, fakat araştırınca gördüm ki hepsi kaynaklı, hepsi belgeli, ortalamanın altı zeka seviyesindeki biri bile kısa bir araştırma ile kaynaklara erişebilir. Evcilik misali ümmetçilik oynayıp mustafa sabri gibileri şirin göstermeye çalışan arapçı Türk düşmanlarının köpürmesi, incelemenin ne kadar doğru olduğunu açıkça ortaya koyuyor.