···Okunma: 05 Ağustos 2019 11:31 Bütün hayvanlar eşittir fakat bazı hayvanlar ötekilerden daha fazla eşittir.
Yazar bu kitabında hayvanları sembolik biçimde kulanarak insanların devlet yapısını göz önüne seriyor. Kitap her ne kadar stalin dönemini anlatmış olsada bütün dönemler için geçerli olacağını düşünüyorum. Güçlülerin zayıfları kulanarak başa gelmesi verdigi vaadleri hiçe sayması ve zayıf olanları her zaman horgörmesi her dönemde olmuştur ve olmayada devam ediyor. Anayasalarını kendi menfaatlarına göre degiştirmek ve diyer insanları (hayvanları) hi
çe saymak gibi hayvan çiftliği ilk bağımsız olurken iki ayaklılar kötü dört ayaklılar iyi daha sonra dört ayaklılar iyi iki ayaklılar daha da iyi insan elbisesini giymek ve iki ayak üzerinde yüremek yasak ve bu yasakların degiştirlmesi ve insanlara özenmesi her kötü bir durumda bütün suçu bir önceki yönetiçilere atması gibi yönetiçilerin kendilerini aklama yöntemlerinden bir kaçı... harika bir kitap bu ve bu gibi kitaplar sayesinde insanların (koyunların) uyanmasını saglıyor. bence