2019 10. kitabı
Adından anlaşıldığı üzere arap harflerindeki elif harfinin üzerine kurulu bir kitap. Kitaba başlar başlamaz elif şiiriyle karşılaşıyoruz ve bütün güzel şeylerin 'elif'te toplanmasına şahit oluyoruz(!). Şair çok seviyor, o kadar seviyor ki her şeyden vazgeçecek kadar. Yazıyor, yazıyor ululaştırıyor aşkını sonra bir yerde dank ediyor 'müslümansan Allahtan daha çok kimseyi sevemezsin'. Sonra bunu anlatan başka bir şiir yazıyor. Yine başka bir şiirinde Allahın, şairin aşkına şahitliğinden bahsediyor, kişileştiriyor(tam olarak sözü hatırlamıyorum). Sevmekle tapmak arasında, Allahtan çok kimseyi sevmemesi gerektiğini bilen ama aşık olduğu/sandığı kişi için her günaha giren kesimin bayılacağı bir kitap bence. Sanki şiirler sırf bir kitap oluştursun da basılıp para kazandırsın diye yazılmış. Sanata saygım sonsuz, şiirleri de şairleri de çok severim ama bu olmamış BENCE!!! (Yaptığım yorum bir kimseyi ya da zümreyi küçümsemek, rencide etmek amacında değil dindarlara saygı duyuyorum, dincilere asla).
Elif Gibi Sevmek 1Hikmet Anıl Öztekin · Yakamoz Yayınları · 201415,2bin okunma