2019 16. kitabı
Okunma: 27 Ağustos 2019 01:27
Ah Werther! Dünyanın boş ve hiç bir zevki olmayan bir yer olduğunu anladın değil mi? Tüm o doğada bulduğun güzellikler teker teker yok oldular değil mi? Ölmek istemenin sebebi sadece Lotte değildi bence. İnsanlar, insanlar o kadar iğrençler ki. Senin söyleminle "mutlu edemediğimiz mutlu insanlar görüyoruz, dayanılmaz olan bu." Sende bu insanlara dayanamamıştın, çünkü sen nereye gidersen git oradalar Werther. İnsanlara ya dayanmalısın ya da, ah! Bilemiyorum ne yapabilirsinki, hep seninle olacaklar. Hep! . . . . Kitap o kadar güzel ki anlatamıyorum bile. İlk on sayfayı neredeyse anlamayarak okudum çünkü anlatma tarzı benim için çok farklıydı okudukça bu yazıya alışıyorsunuz ve rüya gibi devam ediyor. Beni tek hayalkırıklığına uğratan şey ise son cümledeki son kelimenin güzel olmayışıydı. Son cümleler bence bütün kitabın nereye varacağını anlatır, kitabın karakteri gibi. Bilmiyorum bu benim için önemliydi ve güzel bir son cümle görememek beni üzdü. Yinede kesinlikle okunması gereken bir kitap okumadıysanız hemen okuyun derim.
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024149,9bin okunma