Puan vermedi·340 syf.····Okunma: 02 Eylül 2019 15:05 Körlük insani atomu parcalar gibi en temel parcalarına ayırmış ve ilkel bir varlık olduğumuzu bir kez daha yüzümüze vurmus. Ve bunu yaparken yureğimizi sızlatmaktam hiç geri kalmamış, öyleki soğuk kış gününde çıplak elle demire dokunmak kadar acı. Bizi biz yapanin oturduğumuz ev, bindigimiz araba ya da hangi marka giyindiğimiz olduğunu düşündüğümüz ve giderek yaygınlaşan bu modern cağda, aslında bütün bunları gören duyu organımızın yani gözlerimizin alındığı zaman ne kadar da aciz bir varlik olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor. Kitabı okurken empati duygunuz kas yapacaktir. Çekinmeyin, korkmayın bu yükün altina girin! Okuyun ve görün aslında biz kimiz ! Herhangi bir kitabi okurken ana karakterin yerine koyarız kendimizi bu kitaptaki kaçınılmaz gerçekte şu ki ana karakter biziz!
Kitabın sonunda şu soruyu kendinize soracaksınız, aslında kör olan kimdir? Görme yetisi olamayan mı? , gören körlerin arasında tek başına kalan mı? Yoksa körlerin arasında gören mi ?