Evettt uzun bir aradan sonra Küçük Prens 'in incelemesini yapıyorum .Bu kitap küçüklüğümde ki birçok olayı tekrardan gözümün önüne getirmedi değil. Hani öyle anlar vardır ki unutulmaz. Bu kitabı okumanın yaşı olmadığını düşünüyorum.Okuyunca ne demek istediğimi anlamış olacaksınız. Ailelerimiz sizce de bizim düşünce , hayal dünyalarımızı genişletmek yerine daraltmıyorlar mı? Ben öyle düşünüyorum ki kimsenin bunu yapmaya hakkı yok . Düşünebildiğimiz kadar insan olduğumuz gibi hayal edebildiğimiz kadar çocuk olduğumuzu düşünüyorum ben. Kitap okurken empati kurdum açıkçası o pilot olsaydım ve bir çölde düşseydim ve küçük prensle tanışsaydım ne olurdu ben pilot olarak olmasa da bir Levent olarak tanışsaydım mesela bana ne çizmemi söylerdi diye düşünmüyor değilim. Bir yerde okumuştum çocuklar hayal ve iç dünyasını resimlerle anlatabilir diye bunun somut halini küçük prenste görüyoruz. küçük prensimiz iletişime nasıl geçeceğini iyi biliyor pilotla sıkı bir dost olmasını sağlayan hayal gücündeki o resimdir . küçük prens pilottan bir koyun resmi çizmesini söyler bunun üzerine pilot bir kutu çizer küçük prens koyunun nerde olduğunu sorunca pilot kutunun içinde der. Bundan sonra arkadaşlıkları başlamıştır. Bence küçük prens böyle bir cevapla bence tatmin olmuştur ki iletişimi artmıştır. Ailelerin çocuklar üzerinde ki bu etki onları olumsuz da etkileyebilir olumsuz da bunun için çok dikkatli ve hassas davranmalılar hafife almamalıdırlar çocukları.
Çocukların duyarlılıkları, hayata bakışları, dünyalarının zenginliği asla göz ardı edilmemelidir. Çocukları da bir birey olarak görmeli ve onlara hak ettikleri değeri vermeliyiz. Küçük prens bana çok şey kattı umarım sizden de bir şeyler yakalar. Keyifli okumalar diliyorum . Tekrar söylüyorum bu kitabı okumanın yaşı yoktur..