HUZURSUZLUK İNCELEMESİ - Dikkat spoiler içerebilir!
2019 81. kitabı
Okunma: 06 Eylül 2019 23:00
Zülfü Livaneli nin Seranad'dan sonra okuduğum ikinci kitabıdır. Orada hikayenin içinde hitler zulmünden kaçıp Türkiye'ye gelen Yahudiler hakkında ön bilgi edinmiştim. Bu kitapta da Ezidiler hakkında bolca bilgi edindim. Laleş adında kutsal mekanları olduğu, Şeytana değil aslında Melek Tavus'a inandıkları, Mardinde bir Güneş Tapınakları olduğu, marulu lanetli gördükleri,vs. Benim için hem güzel bir hikayenin içinde olmak hemde genel kültürümü geliştirmek adına faydalı bir okuma oldu. Keyifli okumalar diler, böyle güzel bir mecrayı bizlere sunduğu için 1K ekibine teşekkür ederim.
HuzursuzlukZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 2017117,6bin okunma
6,3bin Gösterim
Seranad kitabından sonra okumuşsunuz ya bu bir sıralama mı nehir roman gibi yoksa siz kendiniz mi seçtiniz :) ben de okumak istiyrm ama kitabin öncesi sonrası var mi danşmak istedim.)
Feyzullah
Ben en okunandan başlarım benim tarzım bu. Siz kendinize uygun olana bakın
Ezidîler hakkında Zülfü Livaneli’nin referans olduğu İŞID zulmünden kaçan bir kızın hikayesini anlatan Son Kız isimli kitabı da okumanızı tavsiye ederim 😇
Feyzullah
Okuyacağım teşekkürler
Hm anladm. Ben, bin muhteşem güneş / ve daglar yankılandı romanları gibi sıralı sandm ondan sordum. Teşekkür ederim.