Puan vermedi·324 syf.····Okunma: 21 Eylül 2019 23:50 İKİ BİRBİRİNDEN HARİKA KİTAP
KÖRLÜK kitabının devamı olan GÖRMEK...
"Ülkenin Belediye Başkanlığı seçimleri vardır. O gün başkentte hava çok yağışlı ve rüzgârlıdır. Kimse oy kullanmaya gelmez. Bir kaç saat sonra hava iyileşir ve insanlar oylarını kullanmaya gelir. Oy sonuçlarına bakılır ki seçmenlerin %83'ü boş oy kullanmış. Bu durum hava durumuna bağlanır. Seçimler tekrarlanır ve aksine hava çok güzeldir.
Buna rağmen sandık sonuçları oldukça şaşırtıcıdır. Çünkü oy sonuçları değişmemiştir. Hükümet buna bir çözüm aramaya başlar ve başkentte ajanlar baş gösterir. Ama herkes anlaşmış gibi tedbirlidir. Bunun üzerine hükümet radikal bir karar alır ve başkenti savunmasız halde bırakarak terk eder. Olaylar geliştikten sonra Körlük kitabının baş kahramanları ortaya çıkar ve oldukça yaralayıcı bir sonla biter kitap. Sonunu okurken oldukça üzüldüm. Kitaptaki şu cümleler beni çok etkiledi:
"Doğarız ve o an sanki ömür boyu sürecek bir pakt imzalamış gibiyizdir, fakat gün gelir, bunu benim adıma kim imzaladı, diye sorarız." "