2019 17. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2019 10:16
-Bir Kafkasever olarak Öncelikle Sabrımdan dolayı kendimi çok tebrik ediyorum. Ne yazmışsın ama abicim ya. Neymiş okurlarına aktif okuma sunmuş. Tamam sunsun da yani, biraz daha kısa ve derli toplu olabilemez miydi ki acaba. *Neyse gelelim incelemeye; kitaptaki devlet işleyişi anlayışı çok doğru bir amaçla aktarılmış. İşlemeyen, karmakarışık, uzun süren mücadelelere rağmen hiçbir sonuç alınamayan resmi işlem ve döngüler.... -Kitabın bu amacı güzel ! * Diğer konu, her kafadan bir ses çıktığı ve bir olay örgüsünü herkesin nasıl farklı değerlendirerek kendine göre yorumladığı gözler önüne serilmiş.( bu kadar saçma detaylar bunu anlatmak için zaten galiba)- Tamam o da kabul. * Bir de dikkat çeken K.'nın dobralığı ve sözünü esirgememesi, korkmadan çekinmeden kendi hesaplarına göre mücadelesi ama bu arada yönlendirmelere ve kandırmalara maruz kalmasının bir kısmını farkedip bir kısmını farkedememesi.. * Bir şeyin kişiler için ne çok farklı anlamlar ifade etmesi .. gibi şeyler. AMA YİNE DE BÜYÜK SABIR GEREKTİRİYOR. OKUYACAK SEÇKİN ŞAHSİYETLERE KOLAYLIKLAR DİLİYORUM ŞİMDİDEN.. OKUMAYA KARAR VERME AŞAMASINDA OLANLARA DA SAYGILAR VE TUHAF BAKIŞLAR GÖNDERİYORUM.. (iyi düşünün)
ŞatoFranz Kafka · Cem Yayınevi · 201212,3bin okunma