·200 syf.····Okunma: 23 Eylül 2019 22:54 Jules Payot, ismini duymam Cemil Meriç' in Bu Ülke kitabını okurken olmuştu. Büyük üstad kitap için 'disiplin içinde çalışmayı öğrendiğini' söylüyordu. Bir an evvel almalı ve okumaya başlamalıydım.. Nasip oldu bir güzel hediye olarak göndermiş. Kitabın yanımda bir kat daha değeri arttı..:) Samsuna selam olsun..
Kitaba geçersek efendim 5 bölümden oluşması sizi hiçte sıkmasın Bilâkis bölüm bölüm olması konuya hakimiyetinizi güçlendiriyor.
Sevgili yazar kitap boyunca önce sorunu ele alıp sonrasında çözüm için neler yapılabilir' i anlatmış ki bu en zevkli kısmı..
Yazarında belirttiği gibi; Hemen bütün muvaffakiyetsizliklerimizin ve bütün felaketlerimizin sebebi bir tanedir: İrademizin zayıflığı, cehde bilhassa devamlı bir cehde karşı şiddetli bir nefret duymak..Kitaptan kalbime ve zihnime not diye yapıştıracağım çok cümle geçti özetle aktarmam gerekirse;
Az uyu, Az konuş, Az ye
Tembellik etme
Gerçek zevk çabadadır
Kendini Alıkoy
Kelimelerle düşün
Metodlu verimli mutlu enerjik hayat tarzı elzem
Bilginin derinine in
Az da olsa düzenli ama sürekli çalış
İraden sağlam olsun
Cesur ol
Gayret et, şükret
Tefekkür et
Dinlenmek hedefin değil aracın olsun
Fiziksel tembellik seni eyleme geçmekten, zihinsel tembellik seni düşünmekten alıkoymasın
Vazgeçme
Başladığın işi bitir...
Dahası için sizi kitabın sayfalarına davet ederken kitaptan aldığım en büyük hisse olarak bu cümleyi buraya bırakıyorum
"KİŞİ KENDİ İRADESİNİ TERBİYE EDEBİLİR.."