Korku nedir ne değildir?
2019 24. kitabı
Korkunun kısır döngüsü icinde kafasi karışmış bir kadının, kendisini esir almış korkuyla (korkuya sebep olan nedenle) yüzleşmek istememesi, buna mukabil ölmeyi daha anlaşılır görmesine neden oluyor. Yani beşeri kaynaklı bir korku, ölüm korkusunu altediyor. Kompleks bir yapıya sahip olan korkunun kendine has bir doğası vardır, yaşanılan korku, hicbir korkuyla kıyaslanamaz ve de başka bir korkuya emsal gösterilemez. Bizler, küçüklü büyüklü korkuları (veya endişeleri) olan varlıklarız. Ve bazen üstesinden gelemedigimiz bu korkular çığ gibi birikip uzerimize çullanır. Bizler en vahşi hayvanları bile ehlileştiren üst akıllar, korkuyu ehlileştiremedik. Cünkü onu yaratan sebep bizleriz.. Bu hep korkunun galip geleceği anlamına gelmez tabi (haşa) bizler fırsatını bulduğumuz zamanlarda KORKUNUN ağzını burnunu kırarız. Bir ölüp bin doğarız... demirden koksaydık hızlı trene binmezdik.. korku dediğin tek dişi kalmış canavar. Heheyttt (İçimdeki korkuları bastırmak için bunları yazdım:) Allah bana hayırlı korkular nasip etsin) Kitaba dönecek olursak, Sweig, aldatmayı bir kadının gözünden anlatıyor olması gercekten ne denli bir usta yazar oldugunu ortaya seriyor. Okuyucuya kusursuz bir anlatim tekniğiyle ve konu bütünlüğünden sapmadan son sayfaya kadar refakat ediyor. Bu kadarı kafi, Korkmayın, Korkularınızla yüzleşin ve "Korku" yu okuyun:)
KorkuStefan Zweig · Türkiye İş Bankası Yayınları · 2022124,8bin okunma