2019 31. kitabı
Okunma: 02 Ekim 2019 10:08
Hadi bakalım Tarık hele bir gel yüreğimize... Seslen ; dağlardan mahpuslardan beynimizin içine... 80'li yıllarda Türkiye'de darbe rejimini gözler önüne seren Tarık AKAN, birde içine kadim dostlarından Müjdat GEZEN'inide sokunca tadından yenmez bir kitaba dönüşüyor. Yer yer müjdat ve tarık dialoglarında gülsem de baya acıklı bir anlatımla gözlerimiz su topluyor. O dönem hakkında biraz alttan alttan bizlere ipucu vermiş olan Tarık AKAN nasılda geleceği görerek bugünlerden bahsetmiş diyemeden de geçemicem. Bu arada YOL filminin çekim hikayesinede değinmiş. Kitap o devrin anlatıldığı kitaplardan farklı değil. dönemin gerçeklerini yaşammış ve anlatmış olan bir insanın kaleminden bu kitap okunmalı. Tekrar ve tekrar daha... Seti izlemeye gelen Özer Ahıska'ya dediği cümleler herşeyi anlatıyor. "12 Eylül generalleriyle şimdiki generaller aynı kafada değil. Şimdiki generaller o zamanda olsaydı, 12 Eylül yaşanmazdı. Bugün hala bu ülkede irtica konuşuluyorsa, hala demokrasi tam yerine oturmamış deniliyorsa, bu tamamen 1980 generallerinin suçudur. Bir daha bu ülkede 12 Eylüller olmayacak. Demokrasinin yolu bir daha kesilmeyecek. Buna tüm yüreğimle inanıyorum. Çünkü, her kesintide ülke onlarca yıl geriye gitmiştir. " Hürriyet Gazetesinden alıntıdır.
Anne Kafamda Bit VarTarık Akan · Can Yayınları · 20177,1bin okunma