2019 24. kitabı
Yedi oykuden oluşan kitapta ; handan yeşili, ensesi sararan adamlar ile elif,tina ve tolga daha güzel öykülerdi. Ensesi sararan adamlar yer yer ağlatabilecek güçte bir öykü olmuş. Birbirini yeniden bulan arkadaşların ikinci baharları gibi de dusunulebir. Handan yeşili, bir aşk hikayesidir. Yaşanmamış midir, yaşansa bu kadar etkili anlatilirmiydi? Emin değilim. hayal gücü nihayetinde bir kırgınlığa da dönüşebiliyor. Yazık. Ne denebilir ki. Elif, tina ve tolga da bir aşk hikayesidir. Hikaye Tolganın ağzından yazılmıştır. Elif in duygularini tam olarak ogrwnwmiypruz bu nedenle. Handan yeşili ile benzerligi olan bir öykü. Tolganın duyguları ve düşünce yapısı çok sade bir şekilde verilmiştir. Sıcak ve samimi bir anlatım bütün öyküler de var zaten. Hepimiz biraz başkasının hayatını yaşıyoruz hissi uyandıran bir öykü. Sanki kendi hikayemizin hem kahramanıyız hem değiliz gibi. Insan biraz da rüzgarın önüne kattığı yaprak gibi olan bitenlere seyirci kalıyor hayatta... Kitapta kötü öykü yok. Okunur ve sade bir dil var ve bazı öykülerde (kara kedi) güçlü bir mizah var... Kitabın adı Yozgat plakasından geliyor olmalı.
Bozkırda AltmışaltıMustafa Çiftci · İletişim Yayıncılık · 20141,760 okunma