2019 37. kitabı
Okunma: 29 Ekim 2019 19:23
Pia Mater anlam olarak beyni saran 3 katmanlı zarın en hassası, sinir sistemine en yakın olanı, eski Yunanca'da yumuşak anne olarak geçen bir kelime. 400 lü sayfalara kadar hep dedim ki "hadi be bu kelimeyi nerede nasıl bağlayacak yazar". Kesinlikle beklediğim bir şekilde bağlamaması beni çok mutlu etti. Ortapia adlı youTube kanalında da dediği gibi bizleri kendi hayal dünyasında o kadar güzel ağırladı ki her okuduğum cümlede ayrı zevk aldım. İlk kitabından itibaren kalemini çok sevdiğim Serkan Karaismailoğlu'nun ilk romanı olmasına rağmen bir çok konuyu aynı anda işleyip okuyucuyu hiçbir şekilde rahatsız etmeden verdiği bilimsel bilgiler oldukça akılda kalıcı. Sokak çocuklarına hiç bakmadığım açıdan bakıp acılarını bu kadar içten aktarması yaşanılanların gerçekliğini düşündürdü bana. O kimsesiz, boyundan büyük yükler altında ezilen çocukların bir gün büyüyüp birer yetişkin olduklarında acılarının da onlarla büyüdüğünü ve çocukken olan kötü veya iyi olayların asla unutulmadığını o kadar güzel anlatmış ki sanki yaşar gibi. İçimin ezildiğini hissettim okurken. Kitabı bitirdiğim zaman bir süre bakıp kaldım. Eee şimdi ne olacak? Çoğu olayın ucu açık kaldı. Okurken bile bir sonraki bölümde ne olacağını tahmin eden hemen okuyup bir kaç yeri hariç tutturamayan ben şimdi bu kitabın devamını nasıl bekleyecek hiçbir fikrim yok umarım yakın zamanda devamı gelir.
Pia MaterSerkan Karaismailoğlu · Elma Yayınevi · 201919bin okunma