2019 12. kitabı
Gercekten dolu dolu bir kitap... Yasar Kemal ile ilgili birinci agizdan diyebilecegimiz bir kisi Livaneli. 40 küsür yillik bir dostluk. Anılarla dolu bir kitap ... Bambasla yonleriyle bir Yasar Kemal kitabi ... Ama Yasar Kemal gibi derin buyuk bir yazari tek kitap ile anlamak mumkun degil... Es zamanli Ince Memed serisi ve internetten yaptiği roportajlarla ve onun icin hazirlanmis olan belgesellerle birlikte taclandirarak okudum... Okudukca tanidikca hayran oldum... Tanınmalı Yasar Kemal bilinmeli hakkı verilmeli yureklerimizde yer vererek ... Bir cok yazarla ilgili anılar ve bilgilerde önünüze cikacak sevineceksiniz ...Nazim Hikmet, Abidin Dino , Dostoyevski , Tolstoy ve bir cok yazardan alıntiyla donatılacaksınız... Livaneli her kitabinda olduğu gibi yine dolu dolu bir kitap yazmıs ... " Amerikan ansiklopedilerini açıyorsunuz ,sadece iki Türk'ün adı yer alıyor: Atatürk ve Yasar Kemal.Fransız , İngiliz kitapci dukkanlarının vitrinlerinde onun kitaplarına rastlıyorsunuz." "...Bana ablattıgı bir hikayede Nazım'a küsmesi Paris'te Abidin Dino'yla birlikte Nazım Hikmet'i tren istasyonunda karsılamıslar.Nazım demis ki "Yasar , romanını okudum .Eğer bana bu kadar zulnetmeselerdi , bunca yıl hapis yatmasaydım belki ben de senin kadar güzel bir sey yazabilirdim ama olmadı." "
Yaşar KemalZülfü Livaneli · Doğan Kitap · 20162,855 okunma