2019 36. kitabı
Ne desem veya nereden başlasam pek bir fikrim yok ama size kısaca kitabı neden okumamanız gerektiğini anlatacağım sanırım. Okudum, evet ama her sayfayı çevirişimde düzelecek umuduyla okudum. Yazarı severim, özellikle de toz pembe kitaplar yazmıyor oluşunu, bize sert kötü adamlardan romantik aşıklar çıkarmıyor oluşunu severim fakat bu kitapta yazar bence kendini bile aşmıştı...400 sayfalık kitabın ilk sahnesinden itibaren, ki hikaye Rolfe'nin kıza tecavüz etme girişimiyle başlıyor, daha ne olabilir ki diyerek okudum. Dönemi anlamaya çalışırım, şiddeti tecavüzü ve daha birçok acımasızlığı maalesef ki bir kenara atamıyoruz. Bunlar yaşanmış şeyler, bir tarihi kurgu romanının da gerçekçi olması için işlenmesi gereken temalar. Aynı zamanda tarihi kurgu okumaya da bayılırım fakat o dönemde böyle şeyler olduğunu kabullensem dahi hiçbir kadının veya erkeğin öyle birine aşık olabileceğini kabullenemem. Kitapta kaldıramayacağım sahneler vardı, toz pembe romantik bir adam beklemiyordum fakat bu kadar açık yazılmış saf bir kötülük de beklemiyordum açıkçası. Kıza yazık oldu diye düşündüm kitap bitince, hayır mutsuz bitmedi fakat mutsuz bitse ki burada mutsuz anlayışımız esas oğlan ile esas kızın bir araya gelemeyişidir, daha tatmin edici olurdu sanırım. Ceidre bunları hak etmedi diye düşündüm okurken, çaresizlik tarihi kurguların olmazsa olmazıdır fakat ben bile kıza acıma sınırlarını o kadar aştım ki sonrasında dönüp tekrar okuyabileceğim bir kitap kesinlikle olmadı. Gönülçelen
GönülçelenBrenda Joyce · Pegasus Yayınları · 2015297 okunma