2019 89. kitabı
Okunma: 17 Kasım 2019 17:45
#kitapyorum #atsız #2019-89.kitap #sayfasayısı 584 Yüzyıllaar önce atalarımızla beraber çıktığımız yolculuğu onlarla beraber savaşarak ,kimi zaman gururla ,kimi zaman üzüntüyle bitirdik.4 ve 5. Yüzyilda ki daha islamiyetin bile olmadığı bir zaman diliminde bile adı üstündeki Göktürklerin sadece gökte olduğunu varsaydıkları bir tanrı ile sürdükleri yaşam tarzlarına tanık olduk.Kürşad 'la beraber çine bile akınlar yaptık.Bu akınlarda birçok sevincimiz olduğu gibi kimi vakitte üzüldük.Bozkırda dolu dizgin giderken Türk türesini uyguladık.Büyüklere saygıda hiçbir surette saygıda kusur işlemedik.Bu düşman bile olsa bulunduğu mevkiye yaraşır bir şekilde oldu. Kitabımız genel olarak tek bir kahramana odaklanmayarak onbaşısından tümenbaşına kadar değerini yüceltiyor. Yalnız sonlarında biraz daha mutlu son beklerdim.En azından ne bileyim tüm Türk boyları birleşmeliydi.Aykız uçmağa varmayıp Urungu ile birleşmeli ve kardeş boy olan oğuzlarda Göktürkler ile yeni bir düğüne gitmeliydi. Tabii Türk 'ün düğünü biraz kanlı olurdu ama bu böyle idâme oluyordu.Savaşçı olarak dünyaya gözlerini açan başka bir millet varmıydı. Milli şuur ve şerefi hâd safhaya taşıyan yazarimız bizim de bu duyguları yaşamamıza sebep oluyor.aslında iki kitap olan eserimiz birleştirilerek şimdiki halini almış bulunuyor. Buradan uçmağa varmış tüm Türk ceddimizin ruhu şâd mekanları cennet olsun.Esenlikle kalınız.
BozkurtlarHüseyin Nihâl Atsız · Ötüken Neşriyat · 202017,9bin okunma