2019 6. kitabı
Okunma: 20 Kasım 2019 12:33
“Yabancı”, Albert Camus’un ilk kitabı ve aynı zamanda da en çok bilinen kitabı. Albert Camus, 1957’de Nobel Edebiyat Ödülü almış ve varoluşçuluk felsefesini temsil eden, tüm dünyada o dönemin sözcüsü olmuş, Cezayir doğumlu Fransız bir yazar. Kitap “Bugün annem öldü. Belki de dün, bilmiyorum” cümleleri ile başlıyor. Bu cümleler, kitaptaki karakterin, hayatın akışına teslim olmuş, kayıtsız halini de yansıtıyor zaten. İlk bölümde, kitabın kahramanı Meursault’u ve hayatını tanıyoruz. 2. Bölüm ise, kahramanımızın sonunu getiren olayların yaşandığı kısım. Kısa ve çok vurucu bir hikaye bence. Camus, bu kitapta insanın kendi hayatına yabancılaşmasını, bilincin dış dünyadan kopuşunu, toplumun, kalıplara girmeyi reddedenleri nasıl da hızlıca yaftalayıp, toplum dışına ittiğini çok içten, akıcı bir dille anlatıyor. 124 sayfalık kısa bir kitap. Kesinlikle okunmalı bence. Okunması gereken kitap listelerinde genellikle olan bir kitap zaten. Benim takip ettiğim listede de vardı, o nedenle okumamı öne aldım. 2019 yılı bitmeden listeden bir iki kitap daha okumayı hedefliyorum. İyi okumalar
YabancıAlbert Camus · Can Yayınları · 2019137,2bin okunma