Puan vermedi·102 syf.····Okunma: 24 Kasım 2019 19:34 İntihar Kulübü bu ay kitap alışverişimde ismi dikkatimi çektiği için aldığım bir kitap. Arka kapak yazısı da insana baya farklı bir kurgu vaadediyor. O yüzden büyük bir heyecanla başladım ve ne yazık ki hayal ettiğim gibi çıkmadı. Aslında çok orjinal bir konu keşke farklı bir şekilde işlense ve tek bir hikâye kaleme alınsa daha güzel olurmuş. İlk hikâye havada kalmış hissi uyandırdı bende.
Bu kitap üç farklı hikâyeden oluşuyor ama Sherlock Holmes gibi her hikâyede olayları çözen kahramanımız Prens ve Albay Geraldine oluyor.
Büyük beklentilerle başlamazsanız okunabilecek bir kitap...
( Spoiler İçerir )
Prens Florizel ve Albay Geraldine sıkı birer dosttur. Prens sakin ve yaptığı işlerde başarılı biridir. Dostu Geraldine ile kılık değiştirip maceradan maceraya koşmaktan büyük keyif alır. Bir gün kendilerini 'İntihar Kulübü' diye bir birliğin içinde bulurlar. Bu kulüb hayattan bıkmış, yaşama sevinci olmayan, kendi canına kıymaya cesareti olmayan adamların sorunsuzca arkalarında soru işareti bırakmadan ortadan kaybolmasını sağlıyor.
Peki bu nasıl mı oluyor?
Her şey bir deste iskambil kağıdıyla oluyor. Maça Asını bulanın o gece hayatının son gecesidir.
Peki bunu kendisi yapabilecek midir?
Hayır. Bu oyun onları bu dertten kurtarıyor.
Sinek Asını bulan o gecenin hakemidir ve diğerinin canını o alacaktır. Tüm bunlar gerçekleşirken Prens ve Geraldine de bu oyuna dahildir. Ertesi sabah gazeteden o adamın ölüm haberini alırlar ve tüm bunları durdurmak isterler.
Peki bunu başarabilecekler midir?
Keyifli okumalar...