2019 72. kitabı
Okunma: 26 Kasım 2019 12:29
Merhabalar:) Zweig'in o mükemmel aforizmalarının derlendiği bu kitabı size şiddetle öneririm. Çünkü altmış sayfada insanı bu kadar iyi düşünceye sevk eden bu kadar her okuduğu aforizmayı kafasında değerlendirmek zorunda bırakan bir kitap görmedim. Altını çizmediğim bir sayfa muhtemelen olmadı, kalem elimden düşmedi çünkü. Her konuda, her kavramın üzerinde o kadar iyi fikirleri var ki okurken "Ne kadar haklı!" demekten kurtulamadım. E yazarı Zweig olunca beni her kitabına ayrı hayran bırakıyor :) Özellikle kitapta Adolf Hitler'den bahsettiği aforizmalarını okurken birazcık buruk hissettim. Kendisinin Hitler'den kaçtığını bildiğim hatta onu intihara sürüklettiği için üzüldüğüm bir noktaya Zweig parmak basmış. Kendisinin çok büyük bir yazar olduğunu, kısacık kitaplarıyla kocaman dünyalar açtığını bildiğim için hep keşke çok daha yazsaydı diyorum... Aforizmalarını okumak da ayrı bir zevkti. Size de kalpten öneririm. Kahvenizi alıp bir kaç saatte bitirebileceğiniz üzerinde ister istemez düşüneceğiniz bir yapıt, iyi okumalar şimdiden :)
Korku Ruhu KemirirStefan Zweig · Aylak Adam Yayınları · 2016709 okunma