2019 20. kitabı
Okunma: 30 Kasım 2019 23:34
İki gün önce bitirmiş olmama rağmen yorumunu ancak yazabiliyorum. Öncelikle ben her kitabın belli bir zamanı olduğunu düşünürüm. Aşk Nöbeti'ne aylar önce başlamış ve on sayfa bile okuyamadan arkadaşıma geri vermiştim. Hiç hoşuma gitmemişti. Geçenlerde tekrar istedim kitabı ve elime aldığım her seferinde bırakamadan okudum. Keza birkaç kez ayraç koyabildim sayfaların arasına; en son sabahlayarak bitirdim, çok da güzel oldu. Alin ve Ulaş'ın hikâyesi aslına bakarsanız. Zorla evlendirilecek olan bir kız Alin. O gece istemeye geleceklerinde dayanamıyor ve on yıldır görmediği abisinin telefonuna bir mesaj bırakarak İstanbul'a geliyor. Alihan, Alin'in abisi, bordo bereli bir özel tim askeri. Mesajı alınca kendisi gibi asker olan Ulaş'ı arayıp kardeşine göz kulak olması gerektiğini, görevden de yakında geleceğini bildiriyor. Ulaş, Alin'in abisinin en yakın arkadaşı. Öyle ki kardeşini ondan başkasına emanet edemiyor. Bizimkiler birbirlerini gördükleri ilk andan itibaren aralarındaki elektriğin farkına varıyorlar. Bana sorarsanız kimyaları da birbirine çok uygun. Puzzle gibi birbirlerini tamamladıklarını düşünüyorum. Çok sevdim. Gerçekten kurguyu, karakterleri, diyalogları, esprileri, hüzünleri, Kartalları, operasyonları; hepsini çok sevdim. Gülmekten gözlerimden yaşlar gelen kısımlar oldu. Klasik bir aşk romanı gibi görünmesin, operasyonlar ve bordo bereliler ile ilgili öyle çok bilgi var ki. Özellikle bu operasyon sahnelerini film izlermiş gibi okudum, asla sıkılmadım. Çok önemli bence bu. Kitaptaki kadın karakterleri de sevdim ama erkek karakterlerin yeri bir başkaydı. Özellikle operasyon öncesinde olan uçuşlardaki muhabbetleri okumaya doyamadım. Olaylar biraz hızlı gelişiyor ilk başta. Bölümler boyunca birbirlerinden etkilensinler diye beklemiyorsunuz. Normalde belki bu hoşuma gitmez ama bu sıralar ihtiyacım olan bir şeydi, o yüzden sorun etmedim. Kapağını ve redaksiyonunu ise hiç sevmedim. İki puanı oradan kırıyorum. Böyle bir kurguya öyle güzel kapak tasarımları yapılırdı ki gördükçe sinirlerim bozuluyor. Redaksiyonunda ise yazarın yazdığı notlarla birlikte basıldığı için herhangi bir editöryal çalışmadan geçtiğini düşünmüyorum. Yetişkin okurlar için bolca sahne barındırdığını da not düşeyim. Yazar keşke diğer karakterlerin hikâyelerine de devam etse. Senaristlik de yapsın tamam ama kurguları da yarım bırakmasın, hepimiz mutlu olalım. :)
Aşk NöbetiAyşe · Sayfa6 Yayınları · 2016409 okunma
1.259 Gösterim