2019 8. kitabı
Okunma: 02 Aralık 2019 12:25
Görüyorum ki efendim, ıstırap sizi kemiriyor" . . . "Ağlayamıyorum, oysa ancak gözyaşlarıyla cevap verebilirim sana." . . . Herkese merhaba arkadaşlar Uzun zamandır okuyamıyorum okuduklarımı da paylaşmak istemiyorum. Hatta instagrama girmek yorumlar okumak like yapmak bile gelmiyor içimden Bir diş ağrısı belası beni bütün sosyal hayatımdan kopardı. Ancak uyuyorum sadece uyuyorum.. Umarım yakın zamanda eski tempoma dönebilirim . . . Biz her ay güzel bir grupla Shakespeare okuyoruz. Kasım ayının kitabı da #othello oldu. Akşam saatlerinde başlayıp 1-2 saat gibi bir zaman diliminde okuyup bitirdim bu güzel kitabı. Hem Shakespeare 'in şiirsel anlatımı hem de tiyatro metni olması okumayı kolaylaştırıyor tabi ki. . . . . Kitabın ana teması fitne ve kıskançlık. Iago karakteri tam bir mikser yemin ederim her bir söylediğini okurken yok artık diyerek hayretler içerisinde okudum. Eğer ben bu kitabın tiyatrosunu izleseydim kesinlikle oturduğum yerden yalancııı sus artık diye bağırıp atardım kendimi sahneye ve Othello ya gerçekleri söylerdim o kadar ki tahammülümü zorladı. Onun yanı sıra Othello nun koşulsuz şartsız her söylenene inanması ve bir de uygulamaya geçmesi beni sinirlendirdi. Şuan yine hatırlayıp bir daha kızdım bak . . . Kıskançlığı fitne fesadı ölümü ve güveni Shakespeare öyle güzel yazmış ki okuduğunuz kelimelerin çirkinliği uçup gidiyor aklınızdan. Shakespeare okumadan önce #moliere nin tiyatro metinleri beni hep 12den vurmuştu. Çok severek ve keyif alarak okuyordum ama artık Shakespeare de rakip geldi kendisine Birisinin hicivli bir anlatımı varken diğerinin şiirsel bir anlatımı var. Moliere ve Shakespeare ikisinin de tahtı sallanmaz benim nezdim de. Kitapla kalın arkadaşlar
OthelloWilliam Shakespeare · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 201726,8bin okunma