Neredesin Simyacı?
2019 5. kitabı
Paulo Coelho'nun bu kitabı maalesef zaman kaybı oldu benim için. "Simyacı"dan sonra genelde aradığımı bulamadığım bir yazar. Okuyucu bencil olmalı ve bir kitap okuduğu zaman okudukları ona çok şey katmalı. Burada bunu bulmak zor oldu. Özellikle ilk bölümü çok vasat, sonrasında hayata dair bir şeyler var ama, çok yüzeysel. Coelho gerçekten erkek miydi diye tekrar bakmam gerekti. Anlamadığım konu bir erkeğin neden kadın kimliği ile bir şeyler yazdığı konusu. Bir kitabı hiç sevmeseniz bile yine de ilginizi çeken, ufkunuzu açan bir şeyler olabiliyor içinde. Bende kalanlar ne oldu derseniz; hikayede İsviçre ve özellikle Cenevre manzarası hakim ve İsviçre hakkında bir şeyler öğreniyorsunuz. Özellikle Cenevrenin simgesinin dev su fiskiyesi olduğunu öğrendim (Jet d’eau). Özellikle buzul çağında kirpilerin nasıl hayatta kaldığı konusu ilginçti. Ayrıca kitapta bahsedilen ve Cenevre'de yaşayan Calvanizm akımının kurucusu Jean Calvin ilgimi çekti ve hakkında araştırma yaparken karşıma Stefan Zweig'in "Vicdan Zorbalığa Karşı" kitabı çıktı. Belki de Coelho'nun bana tek faydası bu oldu ve mükemmel bir kitap okumuş oldum. Ama
AldatmakPaulo Coelho · Can Yayınları · 20149,4bin okunma