2019 13. kitabı
Okunma: 07 Aralık 2019 23:56
Franz kafka bu eserinde suçsuz olmasına rağmen tutuklanan Josef K. adlı karakterle çıkıyor karşımıza fakat kitapta K. tutuklanıyor diye geçiyor ama ne herhangi bir hapis hayatı var ne de gözaltı süreci Kitapta K.'nın görüştüğü avukat ressam ve kadınlarla suçun ne olduğunu bilmeden bir dava sürecini okuyoruz ipuçları var fakat kesin budur diyemiyoruz. Aslını isterseniz kitabın yarısına kadar kitabı çok akıcı bulamadım ama yine de sonunu merak ederek okumaya devam ettim. Etkileyen sözlerde olmadı değil tabi ki. Örneğin kitabın ilerleyen kısımlarında rahibin anlattığı bekçi ve adam hikayesinde geçen bir söz Her şeyden önce bağımlı insan özgür insandan üstündür. Bu söz ilk okuduğumda anlamsız ve ters gelmişti ve alıntılama gereği bile duymamıştım fakat devamını okuyup üzerine düşündüğümde aslında gerçek özgürlüğün insanın şartlarının kısıtlanmasından öte beynine hükmeden düşünceleri olduğunu ve Kafka'nın bunu hikaye aracılığıyla usta bir kalemle aktarmış olduğunu farkettim. Özetle resmi kurumların kasvet verici anlatımı psikolojik buhranlar ve ne tam olarak suçlayanın ne de suçun belli olduğu okuyucuya tereddütlü bir yol izlenimi veren bir Franz Kafka eseri. Dava
DavaFranz Kafka · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202163,9bin okunma