·150 syf.····Okunma: 13 Aralık 2019 02:52 Öncelikle söylemeliyim ki Orhan Kemal gerçekten büyük bir yazar. Eskici ve oğulları kitabını okurken kendimi tarlada pamuk toplayan o ailenin içindeymişimde yanlarından olanı biteni izliyormuş gibi hissettiysem bu kitapta da fabrikada çalışan Cemile'nin arkadaşlarından biriymişim gibi hissettim. Sadece tek hayal kırıklığım kitabın arkasında bahsedilen Katip Necati ilr Boşnak kızı Cemile'nin saf aşkı ibaresini hiç görememiş olmak. 150 sayfalık kitap boyunca Cemile ve Necati toplamda hiç abartmiyorum sadece 3 cümle konuştular. Büyük bir aşkı ge yoksulluktan kavuşamamayı okuyacağımı sanıyordum. Tabi ki kitabı çok beğendim ve gerçekten etkileyiciydi. Fakat sadece iki kısım beni üzdü. Birinci Cemile ve Necati aşkı diye bir şey okumamış olmak, ikincisi ise karakterlere hikayenin sonunda ne oldu net bir şekilde bitmemiş olması. Film serisi gibi Cemile 2 var sanırım diye düşündürdü Bunların dısında keyifle ve bir çırpıda okuduğum bir kitaptı. Özellikle Orhan Kemal kitaplarında en sevdiğim şey o dönemi hissettirmesi. O zamanda, o olay örgüsünde gibi hissediyorsunuz ve dönemin sosyo ekonomik durumu hakkında oldukça bilgi sahibi olabilirsiniz. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar diliyorum.